UPDATE. 6.500 de kilometri rulați de tramvaiele reșițene! Concluzia: „Totul este OK”

 

Săptămâna aceasta a fost bifată încă o bornă importantă pe drumul care va readuce tramvaiul în prim-planul transportului public din Reșița: s-a finalizat cu succes prima rundă de testări ale celor 13 garnituri.

 

500 de kilometri trebuia să ruleze fiecare tramvai și să treacă testele de accelerare și frânare. Iar acest lucru a fost îndeplinit zilele acestea, când și cea de-a 13-a garnitură a atins borna 500. Rezultatul testărilor a fost făcut public astăzi de către municipalitate.

 

„Totul OK – cele 13 tramvaie achiziționate de Primăria Reșița sunt în perfectă stare de funcționare!

Și ultimul tramvai a finalizat zilele acestea prima rundă de testări. În prima etapă, fiecare garnitură a parcurs 500 de km pe calea de rulare, pentru a verifica capacitatea de accelerare/ frânare și pentru a instrui noii vatmani. Toate tramvaiele au finalizat testele fără să apară probleme.”, transmite Primăria Reșița.

 

CITEȘTE ȘI: Și totuși, de ce tramvai la Reșița?! „Proiectul este eminamente vital pentru oraș, beneficiile aduse fiind uriașe”

 

Potrivit reprezentanților administrației locale, cele 13 garnituri de tramvaie mai au de trecut setul final de teste, ce va avea loc în primăvara anului viitor. După care, dacă totul va fi din nou OK, și dacă PORR Construct își va finaliza conform contractului lucrările la noua cale de rulare, reșițenii vor putea beneficia de un transport public modern. Fiecare garnitură de tramvai, reamintim, are capacitatea de 92 de locuri cu 28 pe scaune, din care patru locuri rezervate pentru persoanele cu mobilitate redusă și pentru femei însărcinate, un loc pentru cărucior de copii și un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

 

UPDATE – 14 decembrie, ora 13.10

Precizări necesare pentru unii

 

Pe rețelele sociale au apărut tot felul de comentarii care pun sub semnul întrebării veridicitatea informațiilor din acest articol. Iată un exemplu, ca să înțelegeți cât îi duce capul pe unii: „Ba nu mai mințiți de unde naibi 6500 de kilometri au mers pana în UK și înapoi?”. Am căutat să vedem cine a putut scrie o asemenea enormitate și am înțeles ce și cum: un tânăr din diaspora, care se prezintă ca fiind membru AUR. Dar nici alți „specialiști” nu s-au lăsat mai prejos: „Poate ați vrut sa ziceți 650 km”; „Sigur nu s-a umblat la kilometri? 😅 Ultimul a ajuns prin 20.11 si deja a făcut 500km de la Renk la Intim si retur?” etc.

 

Văzând și cei de la compania Transport Urban Reșița comentariile aberante de pe Facebook, au venit azi cu precizări suplimentare:

 

„În urma comentariilor apărute, referitor la articolul publicat de resita.ro cu titlul «6.500 de kilometri rulați de tramvaiele reșițene! Concluzia: Totul este OK», vă facem cunoscute următoarele:

fiecare dintre cele 13 tramvaie sosite la Reșița a urmat un protocol stabilit prin Caietul de sarcini al achiziției, care prevede că recepția finală a fiecărui tramvai se va face doar în urma celor 500 de kilometri de teste EFECTUAȚI, în condițiile impuse de reglementările europene și naționale.

Aceste teste s-au desfășurat pe traseul stabilit Kaufland – Victoria – Intim – Victoria – Kaukland, cu o lungime de 1,8 kilometri pe sens.

Pentru fiecare tramvai în parte există foile de parcurs și dosarul de urmărire al efectuării testelor de către Societatea Transport Urban Reșița SRL, în prezența și cu asistența personalului producătorului Durmazlar Makina.

Cu ultimul tramvai (13) sosit în Reșița în data de 20.11.2023 s-au început testele în data de 24.11.2023 și s-au încheiat în data de 07.12.2023, datorită faptului că au existat lucrări ale constructorului la partea de fir contact.

Acoperirea celor 500 de kilometri de teste nu a durat în general mai mult de 5 zile/tramvai.

Pentru orice nelămurire, sau îndoială referitoare la corectitudinea articolului, sau a celor 6.500 de kilometri efectuați, Societatea Transport Urban Reșița SRL vă invită la sediul societății noastre pentru a vă prezenta documentele ce atestă corectitudinea testelor efectuate.”

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available