Gânduri strecurate printre gloanțe!

Dragilor mei prieteni, filozof Ion Știubea și poet Moaen Șhalabia

 

Acum, în pragul trecerii într-un AN NOU, cu sufletul strâns și cu gândul la voi doi, îmi caut cuvintele pentru a vă transmite toată dragostea mea și speranța că învolburarea vremurilor nu va reuși să pună bariere spiritelor voastre, atât de necesare nouă.

 

În ciuda dificultăților și a tensiunilor regionale existente în Orientul Mijlociu, sunteți, în esență, două suflete ce împărtășesc aceeași pasiune pentru cunoaștere, cultură și artă.

 

În această perioadă tumultuoasă, când gândurile mele traversează un peisaj marcat de gloanțe și tensiuni, mă adresez vouă cu urări de pace, prietenie și unitate. În calitate de „ambasadori” ai culturilor din care faceți parte, sunteți nu doar martori, ci protagoniști într-un spectacol al diversității și al potențialului uman de a depăși orice barieră.

 

Ion, tu, cu rădăcinile tale în România și inima deschisă către Israel, ești o adevărată comoară a cunoașterii și înțelegerii reciproce. Ochii tăi reflectă nu doar trecutul încărcat de istorie și tradiții, ci și viitorul, în care conviețuirea pașnică și împărtășirea valorilor se nasc din diversitate.

 

Moaen, povestitor al tărâmului Palestinei, tu ești vocea pământului tău și martor al istoriei ce se desfășoară sub acea porțiune de cer. Păstrezi în inimă nu doar amintiri, ci și speranța pentru un viitor în care cultura poporului palestinian să strălucească fără umbre de neînțelegere și conflict.

 

Într-o lume unde se aude puternic zgomotul gloanțelor, voi, împreună cu toți asemeni vouă, sunteți razele de lumină ce străpung întunericul. Este uimitor să vă știu prietenii mei, două suflete unite în iubirea pentru artă, cunoaștere și înțelegere. În loc să vă lăsați împovărați de greutățile vremii, mă rog să continuați a fi faruri luminoase pentru cei din jur, inspirând prin exemplul vostru.

 

Pacea nu este doar absența conflictului, ci și prezența armoniei și respectului reciproc. Mă rog să puteți păstra aceste valori în inimile voastre, să le împărtășiți cu ceilalți și să contribuiți la construirea unui viitor în care diversitatea este privită ca o comoară, iar dialogul deschis este cheia către înțelegere.

 

La mulți ani, prieteni dragi, în liniște și pace!

 

 

Sursă foto: depositphotos.com

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available