Gărâna Jazz Festival 2022 începe joi, 7 iulie. Pe agenda festivalului se regăsesc 27 de concerte, trei proiecții de film și o lansare de album

 

Ediția a XXVI-a a celui mai important festival de open air jazz din Europa Centrală și de Est – Gărâna Jazz Festival – se va desfășura în perioada 7-10 iulie, în locația consacrată, Poiana Lupului de la intrarea în Gărâna, și în Biserica Catolică din Văliug.

 

Pe parcursul celor patru zile de festival, pe scenele pregătite de organizatorii Gărâna Jazz Festival 2022 – Scena Principală din Poiana Lupului și Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank din Biserica Catolică din Văliug – se vor desfășura 27 de concerte jazz fusion, jazz-rock, rhythm & blues, world music, jazz american și scandinav, proiecții de filme nordice și o lansare de album.

 

„Publicul de la Gărâna Jazz Festival 2022 va avea ocazia să se delecteze cu improvizații uluitoare și să se bucure de energia creativă și virtuozitatea unora dintre cei mai valoroși muzicieni jazz ai momentului. Pentru această ediție avem, în premieră, trei seri dedicate jazzului din Norvegia, Finlanda și Suedia. Muzicienii legendari nu lipsesc nici anul acesta de pe scena noastră – Charles Lloyd, aflat în ultimul său turneu european sau inovatorii Bill Frisell și Frank Gambale – iar concertul celebrei trupe britanice Soft Machine este așteptat ca evenimentul anului în România de către fani și critici muzicali. Și printre multele nume consacrate avem pregătit și un debut: tânăra cântăreață Eva Maria Gârlea, care va evolua pentru prima oară într-un festival de jazz”, transmit organizatorii, Fundația Culturală Jazz Banat.

 

Programul complet al Gărâna Jazz Festival 2022

 

Joi, 7 iulie:

 

ora 18.00, Scena din Poiana Lupului:

 

Lansarea albumului Stepan Project – „The Man Without Identity”;

Charles Lloyd & The Marvels feat. Bill Frisell (SUA);

Håkon Kornstad Trio (Norvegia);

Mathias Eick Quintet (Norvegia);

Eivind Aarset Quartet (Norvegia);

Per Mathisen’s „Heavy Weather” (Norvegia, Israel, Cehia, Slovacia);

Proiecția filmului Sonja – The White Swan (2018, Norvegia, regia: Anne Sewitsky)

 

Vineri, 8 iulie:

 

ora 11.00, Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank – Biserica Catolică din Văliug:

 

Vincent Courtois – West (Franța);

Fluidian (România);

Eva Maria Gârlea (România)

 

ora 18.00, Scena din Poiana Lupului:

 

Arne Jansen Trio (Germania);

Kari Ikonen Trio (Finlanda);

Verneri Pohjola Quartet (Finlanda);

Alexi Tuomarila Trio (Finlanda);

Charley Rose Trio (Franța);

Proiecția filmului Metsäjätti / en. Forest Giant (2020, Finlanda, regia: Ville Jankeri)

 

Sâmbătă, 9 iulie:

 

ora 11.00, Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank – Biserica Catolică din Văliug:

 

Adi Stoenescu Trio (România);

Ionuț Dorobanțu & Alina Giurgiu (România)

 

ora 18.00, Scena din Poiana Lupului:

 

Frank Gambale All Star Band (Australia, Franța, Ungaria, Mauritius);

Michael Wollny & Émile Parisien Duo (Germania, Franța, SUA);

Magnus Öström Band (Suedia);

Svante Henryson’s Back to Base (Suedia, Norvegia);

Alexandre Herer Nunataq (Franța);

Proiecția filmului Goliat (2018, Suedia, regia: Peter Grönlund)

 

Duminică, 10 iulie:

 

ora 11.00, Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank – Biserica Catolică din Văliug:

 

Nicolas Simion Trio (România);

Cătălin Milea Sonoterra Ensemble (România)

 

ora 18.00, Scena din Poiana Lupului:

 

VanDerCris (România);

Ciśnienie (Polonia):

Soft Machine: 55 Years Tour (Marea Britanie);

AdHd (Islanda);

Liv Warfield Band (SUA)

 

„Ordinea concertelor poate suferi modificări de ultim moment. Sperăm ca transportul artiștilor să sufere perturbări minore, având în vedere că în această perioadă cursele aeriene au întârzieri. Modificările le vom anunța pe paginile de facebook sau instagram”, precizează organizatorii.

 

Bilete pentru festival mai pot fi achiziționate online, pe www.bilete.ro/garana-jazz-festival-editia-xxvi/, și începând de joi, ora 15.00, vor fi disponibile și la fața locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, în două variante: bilet de o zi, la prețul de 140 lei, și abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la prețul de 520 lei. Copiii sub 14 ani au intrarea liberă.

 

„Vremea se anunță însorită și caldă în toate cele patru zile de festival, cu averse în timpul zilei. După apusul soarelui, temperatura poate scădea sub 15 grade. De aceea, hainele groase, bocancii, pelerina sau umbrela nu ar trebui să lipsească din bagajul pentru festival. Copiii mici sunt bine-veniți la festival. Recomandăm purtarea căștilor antifonice de către copii și ocuparea unui loc mai departe de scenă, pentru a nu fi afectați de nivelul ridicat al sonorului în timpul concertelor. Persoanele care vin însoțite de câini au obligația de a nu îi lăsa liberi și prea aproape de scenă, unde zgomotul îi poate afecta, de asemenea”, transmit organizatorii.

 

Festivalul este finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara. Parteneri ai evenimentului sunt: Ministerul Culturii, Consiliul Judetean Caraș-Severin, Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Reșița, Institutul Polonez, Institutul Francez, Centrul Cultural German, Institutul Cultural Român, Ambasada Suediei, Ambasada Finlandei, Ambasada Norvegiei, Universitatea de Vest Timișoara și Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available