Gazele naturale nu au culoare politică. Parteneriat de succes între doi primari din Caraș-Severin, „în slujba comunității, nu a partidului”

 

A luat decizia de a ieși dintr-o asociație de dezvoltare intercomunitară care bătea pasul pe loc, iar acum este pe cale să obțină finanțare pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale a comunității locale pe care o conduce de un an și jumătate.

 

Este vorba despre Alexandru Sporea, primarul comunei Forotic, cel care a anunțat zilele trecute că, împreună cu omologul său de la Doclin, a depus cererea de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru înființarea Serviciului de distribuție gaze naturale, cu rețele inteligente, în comunele Forotic și Doclin. O investiție estimată la 60 de milioane de lei!

 

„Este un proiect la care am muncit de la finele anului 2020. La prima întâlnire am fost 6 comune interesate și, din diferite motive pe care numai dânșii le știu, au rămas numai Forotic și Doclin. Îi mulțumesc partenerului meu pentru seriozitatea cu care a tratat proiectul în ciuda faptului că afilierea politică este diferită. În slujba comunității, NU a partidului. Un proiect de suflet care împreună cu «Modernizarea Drumului Județean», «Apă și Canalizare» vor dezvolta substanțial comuna, va crește considerabil nivelul de trai al cetățenilor și interesul investitorilor pentru comuna Forotic.”, anunță primarul Alexandru Sporea.

 

Ieșirea comunelor Forotic și Doclin din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Carașului a avut loc anul trecut. Primarii Alexandru Sporea (PNL) și Dănuț Oană (PSD) au optat atunci pentru a rămâne într-un parteneriat de doar două comune pentru că acestea aveau făcute ridicările topografice și puteau obține studiul de fezabilitate mult mai repede. „Restul comunelor nu sunt la fel de avansate ca noi din acest punct de vedere, astfel că, dacă nu ne reorientam către noul parteneriat, riscam să pierdem o bună oportunitate de obținere a finanțării”, explica Sporea la începutul acestui an, atunci când a obținut avizul tehnic de principiu de la Transgaz pentru racordarea comunei Forotic la rețeaua de gaze naturale.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available