Gazonul speranţei! Pe Stadionul „Mircea Chivu” sunt în plină desfăşurare lucrările de reabilitare a suprafeţei de joc

CSM Reşiţa se înnoieşte! După remanierea serioasă a lotului şi aducerea unui nou antrenor, gruparea din Valea Domanului a început şi lucrările de reabilitare a suprafeţei de joc.

Anunţat încă de anul trecut, proiectul schimbării gazonului se concretizează chiar în aceste zile, şi e sigur că în următorul sezon rosso-nerii vor evolua pe o suprafaţă mult îmbunătăţită. Deşi iniţial se vorbise de o înlocuire completă a gazonului, acum lucrurile s-au mai nuanţat. Cristian Bobar, şeful grupării din Valea Domanului, speră ca actuala suprafaţă de joc să fie parţial salvată prin însămânţări foarte bune.

„Se munceşte deja intens la stadion, lucrăm cu o firmă din Oradea şi, bineînţeles, cu colegii noştri de la Direcţia Primăriei, care ne ajută foarte mult. Avem un coordonator foarte bun, Dani Călin, care este permanent aici. Gazonul va arăta foarte bine, s-a descoperit că avem un drenaj foarte bun, chiar dacă este din 1954. A fost desfundat de cei de la Aquacaraş şi merge perfect, chiar şi pe ploile din ultimele zile.

Tuburile de drenaj vor fi curăţate, vom avea de asemenea o instalaţie de irigare performantă, la fel ca în străinătate, şi bineînţeles vom vedea exact care va fi starea gazonului. Vom evalua dacă îl putem salva sau dacă putem să-i facem nişte însămânţări foarte bune, cu maşini speciale. Ar fi extraordinar dacă am putea face acest lucru, să nu punem un covor nou, pentru că timpul este foarte scurt, şi aţi văzut că apar probleme şi pe stadioane mari. De exemplu, la Craiova, sau pe Naţional Arena, s-a văzut că se rupe foarte repede. Sper să reuşim să salvăm gazonul. Oricum, investiţia este destul de mare, trece de 50.000 de euro. Sunt sigur că la începerea campionatului vom avea un gazon de Liga I.

Este foarte important drenajul, dacă nu aveam drenaj bun, indiferent de ce gazon puneam, rezultatul era zero. Şi sistemul de irigare e foarte important, va fi cu senzori şi terenul va fi udat doar atunci când cere clima, nu aşa cum eram noi obişnuiţi de 50 de ani, să punem aspersoarele pe el şi să le lăsăm aşa, după ureche”, a precizat Cristian Bobar.

Lucrările de reabilitare a gazonului ar urma să fie încheiate la mijlocul lunii iulie, potrivit conducerii clubului reșițean.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite