BAC 2020. La fel ca la prima probă, și azi, 3 candidați eliminați pentru tentativă de fraudă

Astăzi, 24 iunie, la susținerea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, în Caraș-Severin au fost eliminați 3 candidați pentru tentativă de fraudă. La fel ca la proba din 22 iunie.

De astă dată, au fost eliminați pentru tentativă de fraudă candidați de la Liceul „Hercules” din Băile Herculane, Liceul Tehnologic „Dacia” Caransebeș și Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă. Cei trei nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

CITEȘTE ȘI: BAC 2020. Candidați din Reșița, Oravița și Moldova Nouă, eliminați pentru tentativă de fraudă

La examenul de azi, dintre cei 1939 de candidați înscriși (1463 la matematică, respectiv 476 la Istorie), s-au prezentat 1797, cu 13 mai mulți față de prima zi a examenului. Au absentat, așadar, 142 de candidați. La niciunul dintre cele 16 centre de examen din județ nu a fost cazul ca vreun candidat să fie respins la controlul epidemiologic.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație pe site-ul subiecte.edu.ro.

„Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui”, informează prof. Ion Chiosa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00-19.00, și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00-12.00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Sursă foto: clujcapitala.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite