Din 29 iunie, la Reșița, puncte de colectare separată a deșeurilor voluminoase și a celor din construcții [FOTO]

Încă o veste bună pentru locuitorii municipiului Reșița! Începând de luni, 29 iunie, deșeurile inerte vor putea fi depozitate în cele două locații amenajate de Primărie.

Depozitarea deșeurilor inerte pe raza municipiului Reșița a constituit un minus în materie de colectare a deșeurilor municipale. Dacă până acum depozitarea acestor deșeuri se făcea doar în zilele de miercuri, cu anunțarea prealabilă a operatorului de salubritate, municipalitatea pune la dispoziție două locații, începând de luni, 29 iunie, pentru depunerea materialelor provenite din construcții și a celor voluminoase.

Așadar, cele două puncte de colectare separată a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor din construcții se află în următoarele locații:

– str. Scorușului nr. 1D (incinta fostului depou CFU);

– b-dul Muncii nr. 25, cartier Govândari (între sediul Serviciului Public Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public și Deszăpezire și magazinul Kaufland).

Programul de funcționare a celor două locații este:

  • de luni până vineri, între orele 8:00 – 12:00 – pentru punctul de colectare situat pe b-dul Muncii nr. 25;
  • de luni până vineri, între orele 12:30 – 16:00 – pentru punctul de colectare situat pe str. Scorușului nr. 1D.

Punctele de colectare sunt destinate stocării temporare a următoarelor tipuri de deșeuri: deșeuri voluminoase (mobilier, saltele, uși, ferestre, obiecte sanitare – ex. vas  de toaletă, chiuvetă etc.), deșeuri din construcții rezultate din amenajări/reamenajări interioare a spațiilor de locuit, rezultate din gospodăriile populației și pentru care nu este necesară emiterea autorizației de construire.

Preluarea deșeurilor se efectuează exclusiv de la persoanele fizice care au domiciliul în municipiul Reșița, pe baza actului de identitate. Cantitatea de deșeuri care poate fi preluată gratuit de la un cetățean, în punctul de colectare, este: maximum 3 mc/an – pentru deșeurile din construcții; maximum 10 mc/an – pentru deșeurile voluminoase.

Accesul în cadrul punctelor de colectare separată a deșeurilor este permis doar vehiculelor cu sarcina utilă de maximum 3,5 tone.

Obligațiile cetățenilor referitoare la depozitarea temporară a deșeurilor în punctul de colectare separată a deșeurilor:

  1. să respecte Regulamentul de funcționare a Punctului de colectare separată a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor de construcții din municipiul Reșița;
  2. să nu transporte în vederea stocării temporare în punctul de colectare deșeuri provenite din alte tipuri de activități (comerciale sau industriale);
  3. cetățenii din municipiului Reșița care domiciliază la case trebuie să dețină contract de salubrizare încheiat cu operatorul de salubrizare licențiat pentru această activitate;
  4. deșeurile voluminoase de uz casnic, precum piesele de mobilier, trebuie demontate sau dezasamblate;
  5. deșeurile din construcții provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară sau exterioară a acestora, pot fi depozitate în saci rezistenți, precum cei de rafie. Deșeurile din construcții nu pot conține alte tipuri de deșeuri. Sacii care vor conține alte tipuri de deșeuri nu vor fi primiți în punctele de colectare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite