Goluri-spectacol în Valea Domanului, start cu dreptul pentru rosso-neri

 

Neașteptata serie de victorii pe linie ale rosso-nerilor din meciurile de pregătire a fost urmată de un succes și în primul joc oficial din noul sezon al Ligii 3, CSM Reșița învingând astăzi cu 3-1 (2-1) pe nou promovata Phoenix Buziaș.

 

Peste 400 de suporteri rosso-neri au ținut să fie prezenți în Valea Domanului la debutul echipei lor de suflet în noua ediție de campionat. Și nu au regretat. Au văzut o formație conectată 100% la meci, în fața unui adversar care a dat și el totul pentru a-și lua revanșa după acel 0-4 din etapa amicalelor.

 

Meciul a început cu un gol surprinzător al timișenilor, care au deschis scorul încă din minutul 6, printr-o execuție de excepție a lui Birău. Replica gazdelor a venit rapid: după doar 4 minute, Gakou Aboubacar scoate un penalty, irosit însă de Drăghiceanu, care a țintit bara. Egalitatea a adus-o în min. 13 același Gakou, cu o lovitură de cap imparabilă, din centrul careului. Pe fondul unui joc ofensiv al băieților antrenați de Călin Cheregi, oaspeții au totuși șansa golului de 1-2 în min. 33, nu profită de o situație de „unu la unu”, iar un minut mai târziu sunt sancționați de Drăghiceanu. Acesta întoarce scorul la 2-1, după un presing colectiv și o intercepție la marginea careului advers, finalizată cu un șut plasat, imposibil de de parat.

 

Soarta partidei s-a decis în primele patru minute ale reprizei secunde. Zimmermann scoate de la rădăcina barei o minge care ar fi putut readuce egalitatea pe tabelă, pentru ca în min. 49 rosso-nerii să reușească desprinderea la 3-1: Ardei îl lansează în adâncime pe Drăghiceanu, acesta face o cursă pe dreapta, pătrunde în careu și îl găsește venind din urmă nemarcat pe Ionuț Popescu, care șutează la vinclu. Spectacolul nu a lipsit însă nici în continuare, scorul putea lua proporții, dar la fel de bine s-ar fi putut ajunge la un 3-2 periculos, pe fondul unor ezitări pe centrul defensivei reșițene.

 

Cu doi jucători absenți pe motive medicale (Szijj și Chera) și cu un altul (Velcotă) ținut aproape tot meciul pe bancă, preventiv, dar introdus pe final cu mască post-operatorie pe față după fractura nazală suferită în ultimul amical, au adus victoria CSMR-ului: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Fota – Robert Petre (81, Curescu), Ionuț Popescu, Breșneni, Alexandru Negru (90, Cristian Domil) – Drăghiceanu (74, Velcotă), Gakou (74, Avramovici).

 

Antrenorul principal Călin Cheregi s-a declarat mulțumit de jocul și de atitudinea elevilor săi: „Am avut o săptămână ceva mai dificilă, din cauză că ultimele meciuri jucate au lăsat urmări fizice asupra jucătorilor, astfel că azi am avut o bancă foarte scurtă. Dar cei la care am apelat, deși am fost nevoiți să improvizăm pe alocuri, s-au dedicat sută la sută pentru ceea ce ne-am propus să facem. A fost un meci disputat, împotriva unei echipe bine organizate, pregătită de un antrenor (Cosmin Petruescu, n.r.) care lucrează bine. Puțin ghinion a fost că am avut un amical cu ei și știa ceea ce jucăm, și-a organizat bine echipa, îl felicit, dar cred că nu s-a pus nicio secundă problema câștigătorului acestui meci. Am avut o primă repriză foarte bună, chiar dacă am început de la 0-1, atitudinea jucătorilor a fost încrezătoare și ne dă speranțe pe viitor.”

 

Tot în Seria 8 s-au mai jucat meciurile: Progresul Pecica – Crișul Chișineu Criș 1-2, ACB Ineu – Avântul Periam 2-3, Pobeda Star Bisnov – CSC Ghiroda și Giarma Vii 1-4, Gloria Luna Teuz Cermei (viitorul adversal al reșițenilor) – Șoimii Lipova 0-1. Până la etapa de campionat, CSM Reșița va juca miercuri, 31 august (ora 17.30), la Voința Lupac, meci din Cupa României.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite