Granturi pentru startup-urile care dezvoltă soluții de reducere a emisiilor de carbon

 

Dedicată startup-urilor europene, cea de-a doua ediţie a programului Carbon Removal ClimAccelerator va oferi granturi în valoare de 25.000 de euro proiectelor care se concentrează pe eliminarea carbonului. Termenul limită pentru înscriere este 6 februarie 2022.

 

Programul reprezintă o iniţiativă unică în Europa, lansată de TU Delft din Olanda, Universitatea din Zurich (ETH) şi Climate Innovation Community din Ungaria, cu sprijinul EIT Climate-KIC, printre alţii. „Una dintre cele mai stringente probleme legate de combaterea efectelor schimbărilor climatice este reducerea emisiilor de carbon, o ţintă susţinută de planul Uniunii Europene pentru 2050 cu obiectivele de neutralitate climatică. Dar, pentru realizarea acestui obiectiv, nu este suficientă reducerea sau oprirea emisiilor de carbon; este nevoie şi de soluţii pentru eliminarea dioxidului de carbon deja prezent în atmosferă, acumulat inclusiv din cauza creşterii activităţii industriale şi agricole. Cercetările arată că, pentru a menţine încălzirea globală la nivelul de creştere de 1,5 grade Celsius, la nivel global ar trebui captate cel puţin 5 gigatone de dioxid de carbon, în fiecare an, până în 2050”, se menţionează într-un comunicat al iniţiatorilor, Climate Innovation Community, citat de Agerpres.

 

Programul Carbon Removal ClimAccelerator îşi propune să ajute la implementarea proiectelor care se concentrează pe eliminarea carbonului, iar startup-urile care doresc să-şi dezvolte ideile revoluţionare în domeniu, cu impact atât asupra mediului, cât şi asupra mediului de afaceri, se pot înscrie până pe data de 6 februarie.

 

Potrivit sursei citate, programul-hibrid de 12 luni are trei etape şi îi va ajuta pe participanţi să-şi dezvolte ideile, să-şi valideze modelul de business, să-şi evalueze propriul impact asupra mediului, să crească pe plan internaţional şi să atragă investiţii. În acest sens, unii dintre cei mai renumiţi experţi în domeniul eliminării carbonului – inclusiv antreprenori de succes, traineri, investitori şi fizicieni – vor furniza cunoştinţele necesare, mentorat profesional şi coaching în afaceri, pentru a transforma proiectele în acţiuni de business cu impact real. La finalul fiecărei etape a programului, startup-urile trebuie să prezinte progresul înregistrat pentru a putea trece la următoarea fază.

 

La sfârşitul programului, participanţii care au încheiat toate etapele timp de un an vor fi eligibili pentru a câştiga 25.000 euro sub formă de grant.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available