Se întâmplă acum în Reșița: Blocul-fantomă din Mociur, demolat! Cartierul-ghenă, transformat radical cu bani europeni [FOTO/VIDEO]

 

Astăzi a început demolarea unuia din cele două blocuri-fantomă din Mociur, celebrul Cămin nr. 1. Lucrările fac parte din planurile Primăriei Reșița de a integra cartierul în ansamblul urbanistic al orașului, transformându-l dintr-o zonă gri într-una modernă și atractivă.

 

„Odată cu începerea anului 2022 au demarat lucrările de demolare asupra Căminului 1 din zona Mociur cu respectarea legislației în vigoare. Antreprenorul a luat toate măsurile necesare de protecție și siguranță în incinta șantierului. La terminarea lucrărilor de demolare, amplasamentul pe care s-a aflat Căminul nr. 1 va fi pregătit pentru amenajarea exterioară propusă prin proiectul «Reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent – reabilitarea blocului Cămin nr. 2 de locuințe sociale și demolarea blocului Cămin nr. 1 de locuințe sociale, cartier Mociur».”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

 

 

În urma recompartimentărilor propuse în cazul Căminului nr. 2, amintește municipalitatea, cele 90 de garsoniere existente vor fi transformate în 50 de locuințe, fiecare dintre acestea cu baie și bucătărie proprie, după cum urmează: 12 garsoniere, 28 apartamente cu 2 camere și 10 apartamente cu 3 camere. Pentru terenul exterior au fost prevăzute lucrări de terasamente, spațiu verde, amenajare parcare, piațetă, loc de joacă și alei. De asemenea, au fost prevăzute elemente de mobilier urban și iluminat exterior.

 

CITEȘTE ȘI: 7.500.000 de lei pentru reconfigurarea ghetoului din mijlocul Reșiței. Începe reabilitarea Căminului nr. 2 din Mociur

 

Până la sfârșitul anului 2023, zona căminelor sociale din Mociur – până mai ieri o adevărată bombă socială – se va transforma radical, cu ajutorul fondurilor europene. Lucrările se realizează ca urmare a contractului semnat în august 2021 de Primăria Reșița și ADR Vest, executant fiind Asocierea Termoconstruct Sistem Avantaj SRL & ICCO Facility Management SRL. În cadrul proiectului cu finanțare europeană, în valoare totală de aproape 8.300.000 de lei, suma nerambursabilă atrasă de municipalitate se ridică la 7.488.000 de lei. Proiectul este implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”, Prioritatea de investiții 9.1 – „Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite