Contract semnat. Zona de tip ghetou de la intrarea în Mociur va dispărea în următorii doi ani. Peste 8.000.000 de lei vor fi investiți pentru transformarea cartierului

 

Primăria Reșița și ADR Vest au semnat, astăzi, contractul pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent – reabilitarea blocului Cămin nr. 2 de locuințe sociale și demolarea blocului Cămin nr. 1 de locuințe sociale, cartier Mociur”. Lucrările trebuie finalizate în 26 de luni.

 

Planurile municipalității reșițene de a integra cartierul Mociur în ansamblul urbanistic al orașului, transformându-l dintr-o zonă gri, cu „blocurile-ghenă” în care trăiesc în sărăcie și mizerie sute de persoane, într-una modernă și atractivă, prind contur. Până la sfârșitul anului 2023, zona căminelor sociale – acum o adevărată bombă socială – se va transforma radical, cu ajutorul fondurilor europene.

 

În cadrul proiectului cu finanțare europeană, în valoare de aproape 8.300.000 de lei, dintre care 7.400.000 de lei sunt fonduri nerambursabile, Căminul nr. 2 va fi reabilitat, iar spațiul interior va fi recompartimentat, generând 50 de apartamente. Căminul nr. 1, aflat în stare avansată de degradare, va fi demolat, iar zona va fi reamenajată, astfel încât să devină una de petrecere a timpului liber pentru localnici, cu spații verzi, parcare, piațetă, loc de joacă și alei. În total, vor fi reabilitați peste 2.600 mp de suprafață de clădire, iar spațiul exterior creat se va întinde pe o arie de peste 3.500 mp.

 

„Obiectivul general al proiectului este creșterea siguranței și nivelului calității vieții pentru populația din zona urbană marginalizată Mociur, din Municipiul Reșița. Durata de implementare este de 26 luni”, informează ADR Vest.

 

Proiectul este implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”, Prioritatea de investiții 9.1 – „Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității”.

 

 

Sursă foto: ADR Vest

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite