Alina Vuc, după înfrângerea de la Jocurile Olimpice: „Puțină lume e lângă noi în momentele în care nu suntem pe podium!”

 

La fel ca la Jocurile Olimpice de la Rio, și acum, la Tokyo, luptătoarea reșițeană Alina Vuc (27 de ani) a fost învinsă în primul tur al competiției. „Vă asigur că nimeni nu suferă mai mult decât mine în urma acestei înfrângeri dureroase!”, a scris aceasta pe contul său de Facebook. 

 

Câștigătoare a primei medalii din istoria luptelor feminine românești la un Campionat Mondial de seniori – argint în 2017 la Paris – și vicecampioană mondială și în 2019, în Kazahstan, la categoria 50 kg, sportiva reșițeană legitimată la CSA Steaua București nu a reușit să-și atingă obiectivul la Jocurile Olimpice din Japonia. A fost învinsă (0-6) în primul tur de o luptătoare din Bulgaria, care la rândul ei a pierdut meciul următor, din sferturile de finală, astfel că Alina Vuc nu a mai putut să-și joace șansa în recalificări. La fel se întâmplase și la Olimpiada din Brazilia, în 2016, atunci când reșițeanca a pierdut în primul tur (0-11), în fața unei adversare din India.

 

În condițiile în care niciun component al lotului olimpic de lupte al României nu a reușit să urce pe podium la Tokyo, Alina Vuc a postat astăzi pe Facebook, la doar câteva ore după înfrângerea suferită în Japonia, un mesaj prin care mulțumește susținătorilor săi și spune că nimeni nu suferă mai mult decât ea că nu a putut face mai mult.

 

„Nu vă grăbiți să ne judecați atât de aspru și să cereți demisii! Suntem aceiași care v-am bucurat de atâtea ori și cu care v-ați mândrit când am adus medalii României! Am muncit foarte mult pentru această competiție, dar din păcate astăzi nu am putut face mai mult! Vă mulțumesc celor care mi-ați trimis atâtea mesaje frumoase de încurajare! Puțină lume e lângă noi în momentele în care nu suntem pe podium! Îmi pare rău că am dezamăgit atâtea persoane care aveau așteptări mari de la mine și care m-au susținut în toată această perioadă de pregătire!
Oricât de dezamăgiți ați fi de mine și oricât de supărați ați fi că am pierdut, vă asigur că nimeni nu suferă mai mult decât mine în urma acestei înfrângeri dureroase!”, este mesajul transmis de Alina Vuc pe pagina sa de Facebook.

 

O asigurăm pe Alina Vuc că această înfrângere nu poate șterge bucuriile pe care le-a adus, și pe care suntem convinși că le va mai aduce, iubitorilor de sport din Reșița, din Caraș-Severin, din România. Simpla ei prezență la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde doar o sută de performeri din țara noastră au reușit să se califice, este o performanță pe care nimeni nu o poate contesta. Capul sus, Alina! Am fost, suntem și vom fi mereu mândri de tine!

 

CITEȘTE ȘI: Alina Vuc, cetățean de onoare al Reșiței

 

Sursă foto principal: FB Alina Vuc. Credit foto: Cristian Nistor/COSR

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite