Careul sportivilor onorați de Reșița crește: Alina Vuc, fostul număr unu mondial, cetățean de onoare [FOTO]

Organizarea Finalelor Campionatului Național de Lupte pentru a treia oară la Reșița a fost un prilej suficient de bun găsit de primarul Ioan Popa și Consiliul Local Reșița să-i acorde sportivei care a ajuns în 2018 numărul unu mondial, titlul de cetățean de onoare al municipiului Reșița.

 

Alina Vuc a adus României prima medalie continentală din istorie fapt pentru care a primit distincția de ”cetățean de onoare” și din partea Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

”Alina Vuc este una dintre cele mai importante sportive pe care le-a dat orașul nostru. Prin rezultatele ei, a făcut să se vorbească despre Reşiţa la nivel național și chiar mondial. Astăzi, în numele reșițenilor și al colegilor din Consiliul Local, i-am acordat titlul de Cetățean de Onoare, în semn de respect pentru eforturile depuse și pentru rezultatele deosebite obținute. Alina va găsi un sprijin în mine tot timpul, atunci când va avea nevoie şi sper ca în viitor, în ciuda problemelor medicale avute, să ne mai aducă bucurie în suflet, nouă, reşiţenilor.
Felicitări, Alina Vuc!” a spus primarul Ioan Popa.

 

Pentru atenția arătată luptelor, Federația Română de Lupte le-a oferit o plachetă președintelui Silviu Hurduzeu, primarului Ioan Popa și viceprimarului Adrian Dacica. ”La Reșița întotdeauna mă simt ca acasă” a spus Răzvan Pârcălabu, președintele Federației Române de Lupte. Alina Vuc se adaugă, astfel, celor peste aproape 20 de sportivi care au primit acest titlu din partea Consiliului Local, alături de Francisc Vaștag, Răzvan Șelariu sau Daniel Popescu.

 

Sportiva Alina Emilia Vuc s-a născut la data de 4 octombrie 1993 la Reșița. În anul 2012 a absolvit Liceul cu Program Sportiv „Traian Vuia“ din Reșița, urmând în anul 2015 cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara.  

 

Și-a început cariera sportivă la Clubul Sportiv Mumicipal Reșița, legitimată în prezent la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, componentă a Lotului Olimpic, este cea mai titrată sportivă din istoria Federației Române de Lupte, obținând în activitatea de înaltă performanță, medalii la toate competițiile de obiectiv, Campionate Mondiale, Campionate Europene la care a participat:

-2010-locul III Campionatul European Cadeți, Sarajevo, Bosnia și Herțegovina;

-2011-locul III Campionatul European Juniori, Zrenjanin, Serbia;

-2011-locul III Campionatul Mondial Juniori, București, România;

-2013-locul II Campionatul Mondial Seniori, Paris, Franța (prima medalie din istorie pentru România);

-2013-locul III Campionatul European Juniori, Skopje, Macedonia;

-2013-locul II Campionatul Mondial Juniori, Sofia, Bulgaria;

-2015-locul II Campionatul European Seniori U23, Walbrzych, Polonia;

-2016-locul II Campionatul European Seniori, Riga, Lituania;

-2016-locul I Campionatul Mondial Militar, Skopje, Macedonia;

-2017-locul III Campionatul European Seniori, Novi Sad, Serbia;

-2017-locul I Campionatul Mondial Militar, Klaipeda, Lituania;

-2017-locul II Cupa Europei pe Națiuni Seniori, Moscova, Rusia (prima medalie din istorie pentru România);

-2018-locul II Campionatul European Seniori, Kapiysk, Rusia.

          

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite