Grup de lucru privind criza refugiaților. Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița iau primele măsuri de sprijin pentru cetățenii ucraineni

 

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, coordonează grupul de lucru privind criza refugiaților în județ. 

 

Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), a operaționalizat, în regim de urgență, spaţii de cazare în cadrul centrelor rezidențiale pe care le coordonează, pentru a oferi sprijin cetățenilor ucraineni care se refugiază în țara noastră din calea războiului. „În cadrul centrelor din județ, sunt pregătite aproximativ 60 de locuri de cazare, cu posibilitate de suplimentare, pentru femei, copii și vârstnici. Costurile privind transportul refugiaților de la punctul de frontieră spre spațiile de cazare, cazarea și hrana vor fi suportate de către Consiliul Județean Caraș-Severin”, transmit reprezentanții instituției. Informații privind spațiile de cazare pot fi obținute la DGASPC Caraș-Severin, tel: 0255/224302; 0255/217038; fax: 0255/217048; email: dgaspccs@rdsmail.ro.

 

De asemenea, Primăria Reșița, prin Direcția de învățământ, pregătește spații în internatele școlare, pentru a mări disponibilitatea de cazare a refugiaților, în cazul în care este necesar. Iar începând cu data de 2 martie, în incinta Centrului de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice din Reșița se va deschide un punct de colectare a donațiilor pentru refugiații din Ucraina. „Venim cu un îndemn de solidaritate pentru întreaga comunitate. Cine dorește și are posibilitatea să ajute refugiații ucraineni, poate dona produse de primă necesitate: pături, saci de dormit, scutece de unică folosință, lapte praf, mâncare pentru bebeluși, alimente neperisabile, apă, produse de igienă, haine adulți și copii, medicamente (analgezice și antiinflamatoare, de exemplu Nurofen, Paracetamol, Panadol Baby). Vă rugăm să donați produse noi”, este apelul transmis de autorități. Centrul de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice se află pe strada Teilor, nr. 11, iar donațiile se pot face în intervalul orar 08.00 – 12.00 și 14.00 – 16.00.

 

Întrucât ajutorul oferit refugiaților ucraineni este important și trebuie să fie corelat și centralizat, astfel încât să există o evidență clară a necesităților acestora, a fost înființat un grup de lucru la nivelul județului. „Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin și Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, coordonează grupul de lucru privind criza refugiaților în județ. De asemenea, vicepreședinții Consiliului Județean Caraș-Severin, Ovidiu Rădoi și Marius Isac, asigură legătura cu omologii din țară, dintre care, domnul Gheorghe Flutur, președinte Consiliul Județean Suceava, respectiv domnul Alexandru Proteasa, vicepreședinte Consiliul Județean Timiș”, transmit reprezentanții CJ Caraș-Severin.

 

 

Sursa foto: facebook

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite