Guvernul a aprobat telemedicina ca modalitate de asistență medicală

Deși suntem deja de ceva ani în Mileniul al Treilea și se vorbește peste tot despre digitalizare, în România serviciile de telemedicină nu puteau fi efectuate și decontate legal.

În ultima ședință de guvern a fost aprobată o ordonanță de urgență prin care este introdusă telemedicina ca metodă curativă sau de asistență medicală.

De altfel, în Caraș-Severin, Spitalul Județean de Urgență a derulat mai multe proiecte transfrontaliere cu finanțare europeană prin care colabora cu unități spitalicești din Vârșeț sau Pzarevac cu privire la practicarea telemedicinei, în cadrul proiectelor realizându-se și o up gradare a tehnologiei și infrastructurii informaționale folosită de către spital.

Concret, prin acest act normativ Guvernul permite medicilor să acorde și prin telefon sau alte metode de comunicare, asistență medicală sau curativă pacienților, atunci când o astfel de administrare a asistenței medicale este posibilă și nu se impune contactul direct medic-pacient. Astfel, anumite situații pot fi lămurite sau clarificate la telefon, fără a mai fi nevoie ca pacienții să se îngrămădească la cabinetele medicilor, cu atât mai mult cu cât acum, pandemia de coronavirus, impune o distanțare fizică și socială pentru prevenirea răspândirii virusului.

FOTO SJU Reșița

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

ADVERTISEMENT

Cele mai citite