Guvernul a scos peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru primării și consilii județene. În Caraș-Severin vor ajunge 21,5 milioane de lei

 

Șase orașe și 68 de comune din Caraș-Severin vor primi bani din Fondul de rezervă bugetară pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare, conform alocării făcute în ședința de Guvern de ieri. De pe lista beneficiarilor lipsesc cele două municipii, o comună, dar și Consiliul Județean.

 

Guvernul României a alocat, în ședința de ieri, 17 decembrie, suma totală de 1.029.189.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale din întreaga țară. „Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor Județene și a autorităților locale, prin Instituția Prefectului din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activității acestor autorități. Totodată, autoritățile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri europene”, informează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

Potrivit actului normativ, suma de peste un miliard de lei a fost împărțită la 23 de consilii județene, 59 de municipii, 205 orașe, și 2.769 de comune. În Caraș-Severin vor ajunge 21.540.000 de lei pentru 74 de unități administrativ teritoriale, printre care nu se regăsesc Consiliul Județean, municipiile Reșița și Caransebeș și comuna Topleț.

 

Cei mai mulți bani, câte 1.000.000 de lei fiecare, vor primi orașele Bocșa, Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu. Orașul Băile Herculane va primi 800.000 de lei, iar orașul Anina, 700.000 de lei. Pentru comunele din Caraș-Severin a fost alocată suma totală de 16.040.000 de lei, după cum urmează: câte 250.000 de lei pentru 36 de comune – Bănia; Berzasca; Bolvașnița; Bozovici; Brebu; Brebu Nou; Buchin; Bucoșnița; Carașova; Cărbunari; Ciuchici; Ciudanovița; Constantin Daicoviciu; Cornea; Cornereva; Coronini; Dalboșeț; Doclin; Dognecea; Gârnic; Goruia; Iablanița; Lăpușnicel; Marga; Mehadia; Păltiniș; Pojejena; Prigor; Rusca Montană; Sacu; Sasca Montană; Socol; Şopotu Nou; Târnova, Teregova și Vermeș – și câte 220.000 de lei pentru 32 de comune – Armeniș; Băuțar; Berliște; Berzovia; Ciclova  Română; Copăcele; Domașnea; Eftimie Murgu; Ezeriș; Fârliug; Forotic; Grădinari; Glimboca; Luncavița; Lupac; Lăpușnicu Mare; Mehadica; Măureni; Naidăș; Obreja; Ocna de Fier; Ramna; Răcășdia; Sichevița; Slatina-Timiș; Ticvaniu Mare; Turnu Ruieni; Văliug; Vărădia; Vrani; Zăvoi și Zorlențu Mare.

 

În urmă cu o săptămână, Guvernul a mai alocat 476.500.000 de lei pentru 105 administrații locale, printre care și Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin care au primit 5.000.000, respectiv 6.500.000 de lei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available