Handbaliștii de la CSM Reșița și-au făcut cadou de sărbători… o victorie împotriva tuturor! Victimă: o echipă din Top 8!

CSM Reșița a rupt plasa ghinioanelor! Astăzi, în etapa a 13-a a Ligii Zimbrilor, prima dintr-un nou turneu jucat la Sfântu Gheorghe, handbaliștii pregătiți de Bojan Butulija au învins la 3 goluri diferență o echipă clasată în prima jumătate a clasamentului, pe locul 8, ACS HC Buzău.

Nici măcar arbitrajul ostil nu i-a putut opri pe handbaliștii rosso-neri să întoarcă soarta partidei în favoarea lor, după o primă repriză în care cele două echipe au mers umăr la umăr. Repriza s-a încheiat cu CSM Reșița la un gol în față (13-12), după două reușite în ultimul minut de joc. Jucătorii antrenați de Butulija au fost de neoprit după pauză, mai exact începând din minutul 40. De la 18-20, Orjonikidze și Kbilashvili au readus egalitatea pe tabelă (min. 43), pentru ca din minutul 50 să iasă la rampă Dospinescu: două goluri reușite de Florin, un altul de Jetvic și cu o apărare-beton, reșițenii se desprind prima dată la 3 goluri: 25-22 (min. 53). Este momentul în care ies în prim-plan arbitrii, în nici 10 secunde fiind eliminați două minute Starchenko și Vulpe! Jucând 7 contra 5, buzoienii primesc și o aruncare de la 7 metri și se apropie în doar un minut la 25-24! Însă apoi nu reușesc mai mult. Scorul este înghețat timp de 4 minute printr-un joc perfect al ambelor defensive, dar gheața este spartă din nou de Dospinescu, în minutul 57. Minut în care roș-negrii marchează de patru ori consecutiv, Florin fiind imitat de Starchenko, de două ori, și Trifkovic! La 29-24 și nici 3 minute rămase de joc, până și brigada de arbitri avea să realizeze că Reșiței nu i se mai poate răpi victoria. Scor final, 30-27, principali marcatori pentru echipa din Banat fiind: Kbilashvili (8), Dospinescu (5), Orjonikidze și Starchenko (câte 4).

După victoria de azi, CSM Reșița cedează „lanterna roșie” (locul 16) echipei din Botoșani. În turneul disputat în aceste zile, formația reșițeană va întâlni săptămâna viitoare echipa plasată pe locul 14, CSM Bacău, aflată cu doar 3 puncte în fața CSMR, și pe (de-acum) ultima clasată, CS Magnum Botoșani.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite