Handbaliştii rosso-neri, la startul pregătirilor. 20 de jucători au fost prezenţi la primul apel al lui Bojan Butulija [FOTO]

S-a încheiat vacanţa şi pentru handbaliştii rosso-neri. La o zi după reunirea colegilor fotbalişti, componenţii lotului echipei de handbal CSM Reşiţa s-au prezentat în Valea Domanului, la prima întâlnire cu antrenorul Bojan Butulija şi cu ceilalţi oficiali ai grupării roș-negre. 

Între cei 20 de jucători prezenţi ieri, 2 iulie, la reunire s-au aflat şi trei dintre cei cinci handbalişti transferaţi în această vară: au răspuns la primul apel portarul Răzvan Szopka, pivotul Vladimir Jevtic şi interul Aleksa Milosevic. Absenţi, din motive obiective, au fost doar cei doi internaţionali georgieni.

Pătru: „Sperăm ca pandemia să nu ne creeze probleme”

„Ne bucurăm de revedere, ne era dor unii de alţii. Sunt 20 de handbalişti prezenţi, i-am primit cu entuziasm şi pe noii noştri jucători. Lipsesc cei doi georgieni, interul Teimuraz Orjonikidze şi coordonatorul Irakli Kbilashvili, care în momentul de faţă nu pot aplica pentru viză, deoarece Georgia nu este pe lista galbenă sau pe cea verde. Nu ne putem antrena imediat, astăzi (ieri, n.r.) facem testele COVID şi aşteptăm rezultatele. Vom începe cu o reacomodare la efort, Bojan vrea să facă antrenamente mixte, atât afară, cât şi în sală, deoarece avem foarte puţin timp la dispoziţie până la începerea campionatului. Avem un program de meciuri de verificare, între adversare se numără echipele din Sânnicolau şi Timişoara, precum şi formaţii din Ungaria şi Serbia. Sperăm ca pandemia să nu ne creeze probleme, astfel încât să putem juca şi cu echipele din străinătate”, a declarat Cristi Pătru, coordonatorul secţiei de handbal CSM Reşiţa.

Vaidasigan: „Va fi un campionat lung și greu”

La rândul său, antrenorul secund Ilie Vaidasigan s-a arătat mulţumit de noile achiziţii, pe care le-a apreciat drept foarte importante înaintea unui sezon lung şi extrem de dificil: „Pot spune că este o nouă echipă, după cum se știe, față de sezonul trecut ni se vor alătura patru jucători străini. Suntem bucuroși că ne-am reunit și așteptăm cu nerăbdare rezultatul testelor, vrem să începem pregătirea pentru noul sezon competițional. După părerea mea, achizițiile din această vară sunt bune, urmează să vedem în teren de ce sunt în stare băieții. Va fi un campionat lung şi greu, având în vedere că se va juca play-off și play-out. În play-out vor fi opt echipe și se va juca tur-retur. Deci, într-o primă fază vor fi 15 meciuri, iar de la începutul anului 2021 vor fi alte 15. Apoi vor urma play-off-ul și play-out-ul. Va fi un efort foarte mare, atât fizic, pentru băieți, cât și financiar, pentru club”.

Butulija: „Vom avea rezultate mult mai bune în noul sezon competițional”

Optimist este şi principalul Bojan Butulija. Antrenorul CSM-ului speră ca echipa reşiţeană să meargă mult mai bine în cel de-al doilea sezon în Liga Zimbrilor. „Am avut o primă discuție cu băieții, și chiar dacă toată lumea ne vede acolo jos, eu cred că sezonul următor va fi cu totul altfel. Suntem optimiști, am adus și cinci jucători noi, dintre care patru sunt străini, și sperăm că ne vor ajuta cât mai mult. Nu ne gândim prea departe, ne vom pregăti foarte bine și sunt sigur că vom avea rezultate mult mai bune în noul sezon competițional. Jucătorii pe care i-am adus sunt masivi și spun eu că sunt un câștig pentru echipă. Sper că se vor acomoda repede. Legat de antrenamente, avem deja patru luni fără handbal și nu avem prea mult timp. În șase săptămâni de pregătire vom lucra foarte mult cu mingea. Vom încerca să ne antrenăm cât mai mult la Sala Polivalentă, în proporție de 95% mingea va fi inclusă în antrenamentele noastre”, a spus Bojan Butulija.

Antrenamentele handbaliştilor rosso-neri se vor desfăşura pe plan local, iar primele meciuri de pregătire ar urma să aibă loc la milocul acestei luni. În zilele de 15 şi 20 iulie, formaţia reşiţeană va întâlni echipa din Sânnicolau Mare, iar pe 24 şi 25 iulie este programată dubla cu Poli Timişoara. Meciurile cu maghiarii din Oroshaza ar urma să se dispute în 7 şi 8 august, iar pe 10 august este planificat jocul cu echipa din Voivodina, ultimul din seria amicalelor verii. Startul noii ediţii a Ligii Zimbrilor se va da în data de 19 august.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite