1.000 de tone de fier vechi, transportate zilnic prin Reșița! Primarul Ioan Popa vrea să scape orașul de traficul greu

Primarul Reșiței a anunțat că va depune la Compania Națională de Investiții proiectul privind realizarea unui drum de centură de la kilometrul 8 până pe Valea Țerovei. Pe aici ar urma să fie deviat traficul camioanelor care transportă fier vechi la TMK.  

„Studiul de fezabilitate pentru varianta de ocolire de la kilometrul 8 este deja întocmit și vom depune proiectul la Compania Națională de Investiții, care tocmai și-a mărit aria de proiecte pe care le poate finanța, cuprinzând și realizarea de centuri ocolitoare ale orașelor”, a declarat primarul Ioan Popa într-o conferință de presă susținută recent.

Este vorba despre un drum în lungime de aproximativ 5 km, care va începe din DN 58 (Reșița-Caransebeș) până în zona fostei Uzine Cocso-Chimice de pe Valea Țerovei. „Acest lucru ne va ajuta în ceea ce privește transportul de fier vechi către combinatul siderurgic TMK. Dacă vom reuși să facem acest tronson, vom scăpa de circulația zilnică a camioanelor cu fier vechi prin oraș. Este vorba despre aproximativ 1.000 de tone pe zi care sunt transportate prin oraș”, a explicat edilul.

Parc și ansamblu rezidențial în locul depozitului de fier vechi

Nu doar transportul de fier vechi va fi scos în afara orașului, ci și depozitul aflat în apropierea Liceului „Traian Vuia”, pe un teren în suprafață de aproximativ 3 hectare, deținut de o firmă din Târgu Jiu care colectează fier vechi și îl transportă la combinatul siderurgic. Acest depozit ar urma să fie relocat în apropiere de halda de zgură de pe Valea Țerovei, municipalitatea inițiind, deja, discuții în acest sens cu firma din Târgu Jiu. Pentru această zonă, primarul Ioan Popa are în vedere dezvoltarea unui ansamblu rezidențial, cu imobile de locuințe pe maximum două niveluri și un parc de mari dimensiuni.

Sursă foto: reper24.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available