UPDATE. Hurduzeu, Popovici, Nedelcea. „Cu oamenii ăștia vrem să dezvoltăm județul Caraș-Severin? Cu ăștia??? Să fim serioși!”

Răspunzând unor acuze venite din partea unuia dintre vicepreședinții Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca îl lasă în ofsaid nu doar pe acesta, ci pe toți cei trei conducători ai instituției: Silviu Hurduzeu, Ionuț Popovici și Flavius Nedelcea.

Candidatul liberal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a avut ocazia, în redacția resita.ro, să demonteze speculațiile lansate recent în spațiul public de unul dintre vicepreședinții Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, pemepistul care l-a sprijinit în 2016 pe Silviu Hurduzeu (PSD) să devină președinte al instituției și cu care face echipă, de peste patru ani, la conducerea CJ.

Explicațiile lui Romeo Dunca vin ca urmare a unor declarații făcute de Ionuț Popovici în expressdebanat.ro, cu referire la promisiunea liberalului de a dona Consiliului Județean Caraș-Severin una din investițiile făcute de acesta în județ, în caz că va ajunge președinte al CJ. Precum și cu privire la intervenția cu elicopterul a lui Romeo Dunca în timpul inundațiilor din Oțelu Roșu, când acestuia i s-a cerut sprijinul într-o operațiune de salvare a 20 de persoane rămase izolate în mijlocul apelor. Răspunzând insinuărilor făcute pe marginea celor două cazuri, Romeo Dunca are ocazia să arate o față mai puțin cunoscută a celor trei politicieni aflați în fruntea Consiliului Județean: președintele Silviu Hurduzeu și vicepreședinții Ionuț Popovici și Flavius Nedelcea.

Oameni care habar nu au… 

„În Consiliul Județean Caraș-Severin sunt oameni care habar nu au ce se întâmplă, habar nu au cum merg lucrurile, ei nu înțeleg! Avem un exemplu clar, domnul Popovici. El vine să îmi spună că dacă vreau să donez proiectul, să-l donez acum, de ce să aștept până după alegeri?! Oamenii ăștia chiar nu înțeleg absolut nimic! Eu nici nu știu ce a fost acest individ înainte, dar cu siguranță nu a performat pe plan privat, că n-avea cum! Deoarece cu astfel de gândire nu poți trăi decât arondat la conducta bugetară. Păi el nu știe, din poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean, deși proiectul Nedeia este o mare șansă a județului și se vorbește de el de 12 ani, Popovici nu știe că în 2008 am plecat cu proiectul ca propunere de parteneriat cu Consilul Județean Caraș-Severin. El nu știe, zice de ce nu l-am donat. Eu l-aș fi dat de mult, l-am oferit județului de-acum opt-nouă ani, dar nu i-a interesat! Hai să zicem c-a fost Frunzăverde, că nu l-a interesat, dar de atunci prima variantă de proiect a fost discutată cu domnul Naidan (fostul arhitect șef al județului, n.r.), care până acum a fost coleg de birou cu ei. Dacă pe Popovici îl interesa istoria proiectului, se ducea la domnul Naidan, care îi putea explica”.

Nedelcea degeaba

„Prima mea propunere de a da acest proiect județului a fost în 2008, nu s-a dorit. A venit apoi orânduirea PSD. Domnul Nedelcea, coleg al domnului Popovici, tot vicepreședinte al CJ, împreună cu domnul Spânu, deputat sau ce-o fi, au fost la munte, au urcat cu telescaunul. Le-am explicat, le-am spus: Domnilor, uitați-vă, ăsta e Muntele Mic, le-am arătat, acolo e Nedeia, haideți să facem acest proiect! Haideți, domnule Nedelcea, vi-l donez Consiliului Județean! Și am primit răspuns: «Da, domnu’ Dunca, mă duc, vorbesc cu șefu’». Nu numai că i-am făcut oferta asta acolo, l-am sunat de cel puțin patru-cinci ori și mi-a zis: «Da, domnu’ Dunca, vin la dvs. la birou, vedem metrii ăia cubi de documente și găsim o conjunctură, pentru că proiectul este bun pentru județ». Deci colegul lui Nedelcea vine acum și îmi spune mie de ce nu am donat proiectul Muntele Mic, cum cică aș fi zis?! În primul rând, el nu înțelege, vorbește prostii, fără să înțeleagă că noi nu vorbim de proiectul Muntele Mic. Habar nu are! Eu nu am zis de Muntele Mic, am vorbit de Nedeia, Popovici nici nu înțelege care e diferența! Și nu se consultă cu domnul Nedelcea! Cu siguranță că nici domnul Nedelcea nu-și mai amintește ce am vorbit! Păi, cu oamenii ăștia vrem să dezvoltăm județul? Cu ăștia??? Pe ăștia să-i alegem? Haideți să fim serioși!”.

Popovici, două tâmpenii în câteva minute

„Și tot el a zis că aș fi făcut un spectacol mediatic cu zborul acela cu elicopterul, cum că Armata ar fi putut trimite ea un elicopter, sugerând că noi am regizat totul. Același om, același vicepreședinte PMP al CJ, a spus în 20 de minute două tâmpenii, astfel încât cum să mai am de vorbit ceva cu el? Să-i explic că în aviație sunt niște reguli foarte stricte? Există plafon corespunzător, există vizibilitate, decolezi. Nu sunt întrunite condițiile, stai pe aeroport! Nu ai 2500 de metri vizibilitate și nu ai plafon la, să zicem, 400 de picioare, la revedere, rămâi la sol! Cum nu a putut Armata și a putut Romeo Dunca? Simplu: Dunca era la 9 mile de Oțelu Roșu, unde se solicita intervenția cu elicopterul, pe când elicopterul militar era dincolo de deal, la Arad. Acolo așa au fost condițiile, nu se putea decola. Iar domnul ministru Vela ce s-a gândit? Că-l cunoaște pe Dunca. M-a sunat, m-a întrebat unde sunt, i-am spus că sunt în mașină și că tocmai am ieșit din Caransebeș. Când mi-a zis despre ce-i vorba, m-am uitat dacă e vizibilitate, am văzut că e în regulă, m-am întors la Caransebeș și am luat elicopterul”.

Circ cu Hurduzeu în cizme

„A veni acum să spui că am făcut circ, că ar fi fost o regie – asta te descalifică. Atunci, eu ce-ar trebui să spun știind că, ajungând la fața locului, unde trebuiau salvați oamenii aceia încercuiți de ape, l-am găsit acolo pe domnul președinte Hurduzeu în cizme?! Pentru ce era acolo? Nu pentru circ? Ce putea face domnul Hurduzeu în cizme, în ploaie? Stătea și aștepta acolo. Nu pentru un circ mediatic? Era toată presa acolo. Și nu era venită pentru mine, eu din întâmplare am venit. Ce să caute acolo domnul Hurduzeu în cizme, ud și plouat ca o găină în ploaie?! Dacă e să vorbim de circ mediatic, atunci să vorbim!”.

UPDATE, ora 12.30

Vicepreședintele CJ Flavius Nedelcea, în virtutea dreptului la replică, ne-a transmis punctul său de vedere referitor la afirmațiile lui Romeo Dunca. Îl redăm integral.

„Stimate domnule redactor şef,

În virtutea dreptului la replică, vă transmit, spre publicare, punctul de vedere cu privire la informaţiile apărute în articolul Hurduzeu, Popovici, Nedelcea. «Cu oamenii ăștia vrem să dezvoltăm județul Caraș-Severin? Cu ăștia??? Să fim serioși» publicat astăzi, 17 august 2020.

Autorul afirmației, reluate de către dvs. chiar în titlul știrii, are o memorie selectivă motiv pentru care se impun mai multe precizări.

Pe subiectul amenajării zonei turistice și domeniul schiabil Nedeia, de la preluarea mandatului de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, am avut nu mai puțin de 4 întâlniri cu domnul Dunca. În 2016, domnii Dunca și Vela au făcut cunoscută existența unui investitor strategic turc, împreună cu care intenționau să dezvolte un proiect de turism de 500 milioane euro și au cerut sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Urmarea discuțiilor avute, la Ministerul Turismului a fost depus un studiu de prefezabilitate/fezabilitate pentru investiții în domeniul schiabil Nedeia. Dovada de necontestat a demersurilor ce le-am inițiat este chiar Hotărârea de Guvern nr. 558/04.08.2017, județul Caraș-Severin fiind astfel inclus în Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism – Masterplanul investiţiilor în turism cu 4 proiecte de investiţii în turism de importanţă locală. Este vorba de: Dezvoltarea zonei turistice Semenic; Amenajarea și extindera domeniului schiabil în Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni; Construcție cabana salvamont, Muntele Mic și Amenajarea zonei turistice și domeniul schiabil Nedeia, comuna Zăvoi. Consiliul Județean Caraș-Severin și-a onorat obligațiile asumate, rămâne doar ca investiția promisă de domnul Dunca să fie demarată. Din 2017 se tot așteaptă, iar situația este similară și cu proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, vă solicit să publicaţi acest drept la replică reafirmându-mi, în acelaşi timp, disponibilitatea de a vă furniza toate informaţiile care sunt de interes public.

Flavius Nedelcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin”

Așteptăm contrareplica dlui Romeo Dunca, acuzat că are o memorie selectivă…

UPDATE 2, 19 august, ora 14.05

Am primit la redacție și replica dată de Romeo Dunca vicepreședintelui CJ Flavius Nedelcea. O redăm și pe aceasta integral:

„Dle Flavius Nedelcea!
Mă bucur că ați avut o reacție rapidă și în acest mod ați confirmat imediat că Ionuț Popovici, colegul dv., e pe altă lume. Dacă înainte de a afirma inepția cu donarea proiectului Muntele Mic ar fi fost interesat de situație și s-ar fi consultat cu dv., acest aspect nu mai emana în public fără a mai fi o temă de atac politic.
Totuși, nici dv. nu înțelegeți despre ce e vorba și faceți confuzii mari. Așadar, să lămurim. Citiți cu atenție…

1. Nu vorbim aici de situația antecedentă montării telescaunului de la Muntele Mic. În ceea ce afirmați dv., e vorba despre o întâlnire dinaintea montării liftului în care s-a prezentat situația cu investitorii din Turcia.
2. Rețineți, vă rog, că sunt două teme, Nedeia și Muntele Mic, iar dv. luați apărarea d-lui Popovici care bate câmpii cu Muntele Mic, timp în care dv. justificați cu argumente legate de Nedeia și de contractul cu turcii.
3. Confundați din lipsă de înțelegere numărul de întâlniri și momentul lor. În 4 august 2017, data adoptării hotărârii de guvern de care vorbiți, nici nu era eliberată autorizația de racord electric emisă de Turnu Ruieni, în baza căreia am finalizat lucrările de montaj. Ea a fost semnată la 18 august 2017. În consecință, momentul în care, alături de dl Spânu, ați fost la Muntele Mic și am deschis discuția cu donarea proiectului Nedeia către CJ Caraș-Severin a fost în februarie 2018.
4. Spuneți că așteptați încă realizarea investiției pe Nedeia, dar nu înțelegeți că tema discuției și motivul principal de nerealizare e împotrivirea autorităților. De asta doresc să donez acest proiect. Acesta fiind și unul din motivele pentru care am acceptat să candidez la conducerea județului.

Avizul negativ dat de Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, de două ori și fără a se ține cont de concluzia studiului de impact, agenție aflată sub influența directă la acea vreme a dlui Vodiță, a blocat proiectul. Nu am cunoștință, dar înclin să cred că nici șeful de partid, Mocioalcă, nu prea agreează proiectul de vreme ce acesta a fost tema unei neînțelegeri penale din trecut. Atunci când nu am acceptat transferul unor părți sociale ale firmei care îl dezvoltă în proprietatea lui Bejeriță, persoană recomandată de acest viclean rechin.
Aș fi curios dacă dintre cititori se găsește cineva care să confirme existența vreunei legături speciale între dl Vodiță și Mocioalcă…

Nu cred că nu mai rețineți această discuție și nici insistența mea telefonică și repetată, de după februarie 2018, când aproape am implorat să acceptați acest proiect, pentru că pe această cale putea fi pus în practică. În beneficiul județului, al turiștilor și țării…

Din aceste motive enumerate mai sus, constat că interesul față de un proiect benefic județului este inexistent pentru cei care au condus Consiliul Județean, sub umbrela PSD, în ultimii ani. Invoc doar dezinteresul. Nu spun că mințiți, domnule Nedelcea.

Vă adresez în acest context o întrebare: Recunoașteți că v-am invitat la sediul firmei mele după întâlnirea de la Muntele Mic, ca să discutăm despre donarea acestui proiect către Consiliul Județean? Vă mai amintiți că am ales această locație deoarece documentația are mii de pagini? Și v-am spus exact așa: Nu pot căra la județ un metru cub de acte, deci mai bine discutăm la mine…
În funcție de răspunsul dv., mă voi lămuri în care grupare vă aflați. A celor lipsiți de interes în dezvoltarea județui sau în aceea a mincinoșilor…”.

Orice altă replică este binevenită, resita.ro respectă dreptul fiecăruia de a-și apăra propria imagine.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite