Igor Dodon contestă rezultatul scrutinului la Curtea Constituțională. Dorneanu îi poate acorda recunoașterea europeană a victoriei în alegeri!

După numărarea tuturor buletinelor de vot, candidata pro-europeană Maia Sandu pare să fi câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova cu 57,75% din voturi. Președintele încă în funcție Igor Dodon a declarat însă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituțională.

Dacă la Curtea Constituțională a Moldovei i se va da dreptate, Dodon a fost sfătuit de juriști de dincoace de Prut (este vehiculat numele lui Florin Iordache) să apeleze și la o curte constituțională dintr-o țară UE. Recte, Cutea Constituțională a țării-mamă, România. Condusă de un constituționalist de excepție, echidistantul Valer Dorneanu, fidel tătucului său politic Ion Iliescu și valorilor (răsărit)europene, CCR i-ar putea acorda lui Dodon certificatul UE de președinte al Republicii Moldova. Pentru validarea sa europeană în funcție în noul mandat prezidențial, Igor Dodon nu ar mai trebui decât să depună o cerere oficială la Consiliul UE și Parlamentul European pentru acordarea Republicii Moldova a statutului de membru al Uniunii Europene. Și pentru recunoașterea unificării Moldovei cu România. Următorul pas, firesc, va fi ca aceeași Curte Constituțională condusă de Valer Dorneanu să se pronunțe care dintre cei doi președinți aleși, Iohannis sau Dodon, va conduce România Mare.  (Vlad Imirilici Leninova)

 

 

*Rubrica Caterincă pă bune, rele și lovele este un pamflet. Chiar dacă nu pare. Și chiar dacă uneori conține informații sută la sută reale.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite