Ilie Bolojan, pe aceeași frecvență administrativă cu Grațian Dobre – candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Local Reșița

 

Viziunea lui Grațian Dobre în ceea ce privește direcția pe care administrația publică reșițeană trebuie să o urmeze în următorii ani este susținută de Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și fost primar al municipiului Oradea.

 

Nu este o noutate faptul că Oradea a fost principalul model de bune practici pentru echipa din fruntea Primăriei Reșița. Mai mult decât atât, de-a lungul anilor, au avut loc o serie de întâlniri între cele două părți în vederea găsirii celor mai bune soluții pentru proiectele de la noi.

 

În cadrul dezbaterii interactive pe teme de administrație publică ce a avut loc zilele trecute la Reșița, eveniment la care a participat ca invitat de onoare Ilie Bolojan, Grațian Dobre a ținut să sublinieze că „trebuie să înțelegem o chestiune: dezvoltarea orașelor a trenat prea mult timp și acum este nevoie ca investițiile să vină pe o viziune de genul că nu poți rezolva chestiuni punctuale fără să știi unde vrei să ajungi. Și atunci, trebuie să ne gândim că direcția europeană și investițiile trebuie duse înainte și concomitent cu cerințele UE. Nevoile de bază care nu au fost rezolvate trebuie accesate din fonduri proprii sau guvernamentale. Nevoile imediate nu trebuie să excludă proiectele de anvergură cu bătaie mai lungă – nu există una fără alta, este necesar un mix între cele două și trebuie acționat cu foarte multă celeritate“.

 

Ilie Bolojan i-a dat dreptate lui Grațian Dobre, principalul responsabil de atragerea de fonduri europene în ultimii 8 ani de către Primăria Reșița. Astfel, Bolojan a declarat că în administrație proiectele mari, care generează dezvoltare, vor rezolva mâine și multe din problemele punctuale de azi: „Dintotdeauna, în administrație există niște dezbateri: de ce rezolvi un proiect mare, care pare că nu va rezolva nicio problemă mică astăzi, atunci când mai sunt niște străzi neasfaltate într-o anumită zonă. Mai sunt câteva probleme secundare într-o altă zonă, se spune, și trebuie insistat acolo, că astea sunt problemele oamenilor. Asta ar fi teoria de administrație pentru oameni. Dar nu! Corect ceea ce a spus colegul nostru, Grațian! Trebuie să ai gândite niște proiecte care să rezolve problemele de mâine, care să genereze dezvoltare, pentru că aceasta va rezolva și problemele sociale pe care astăzi ni se solicită să le soluționăm. Dacă toată capacitatea noastră de muncă și de investiții se duce în rezolvarea acestor probleme, nu mai rămâne nimic pentru viitor. Dar dezvoltarea va rezolva socialul și asta a fost o concepție clară. Facem și proiectele mari care generează dezvoltare în viitor și care vor aduce prosperitate, și facem și proiectele mici, care rezolvă punctual unele probleme”.

 

Tânărul Grațian Dobre a intrat recent în politică, făcând parte din echipa care a înființat Forța Dreptei – Filiala Caraș-Severin. Și reprezintă acum prima propunere a acestui partid pe lista de candidați ai Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Local Reșița.

 

 

(PE)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available