„Imagini urbane cărășene”. Expoziție de cărți poștale, la Reșița

 

Seria evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale continuă la Reșița cu o expoziție de cărți poștale din colecția Muzeului Banatului Montan, precum și din Fondul personal Valeriu Leu de la Arhivele Naționale.

 

Foaierul Palatului Administrativ din Reșița va găzdui, miercuri, 11 ianuarie, ora 12.00, vernisajul expoziției de carte poștală „Imagini urbane cărășene”, în organizarea Muzeului Banatului Montan, în colaborare cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Caraș-Severin. Exponatele ce vor fi prezentate provin din colecția de carte poștală a Muzeului Banatului Montan, precum și din Fondul personal Valeriu Leu de la Arhivele Naționale.

 

„Orașele cărășene au experimentat de-a lungul timpului numeroase intervenții arhitectonice, astfel că azi, în comparație cu perioada antebelică, multe zone sunt de nerecunoscut. Imaginile redate pe cărțile poștale sunt un portal către un timp diferit, către locuri diferite din orașele Caraș-Severinului: Anina (Steierdorf), Bocșa (Bogsan), Băile Herculane (Herkulesfurdö), Caransebeș (Karánsebes), Oravița (Oravicza), Moldova Veche. Astfel, se evidențiază orașe cochete, cu arhitectura specifică finelui de veac XIX, cu firme diverse exprimând o viață economică activă”, spune managerul Muzeului Banatului Montan, Livia Magina. Importante sunt, de asemenea, și mesajele cărților poștale. „Sunt și ele fragmente din viețile unor persoane care la un moment dat au vizitat locurile bănățene. În cuprinsul gândurilor transmise pe verso regăsim tandrețuri, chestiuni de viață cotidiană ori urări de sărbători și chiar mici indiscreții”, precizează Livia Magina.

 

Expoziția este organizată în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite