În 5 zile, donații de 58.000 de lei pentru Spitalul Județean din Reșița

Fundația Comunitară Banatul Montan informează, printr-un comunicat de presă, că deja s-au făcut achiziții medicale cu banii adunați din donațiile efectuate în primele cinci zile ale campaniei de sprijinire a personalului de la secția UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Solidaritate comunitară în fața COVID-19

„Fundația Comunitară Banatul Montan cu sediul în Reșița s-a alăturat efortului UPU Smurd Reșița de a strânge fonduri pentru achiziționarea unor echipamente medicale necesare luptei împotriva COVID-19.

Apelul lansat în urmă cu 5 zile către comunitatea reșiteană a generat o mobilizare impresionantă din partea oamenilor.  Cu ajutorul donațiilor individuale și al unor sponsori  care s-au alăturat cauzei s-au strâns până în momentul de față  58.145 RON din obiectivul total de 82,000 RON. Din suma totală strânsă, 2.5%+TVA vor reveni procesatorului de plăți care face posibilă rularea campaniei online. Restul banilor sunt folosiți pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Reșița cu cele necesare pentru prevenția și tratarea Coronavirus.

Cu banii strânși până acum au fost achiziționate o serie de echipamente care au fost donate spitalului chiar astăzi, 18 martie 2020:

– 5 termometre infraroșu Nc200

– 2 Pulxoximetre Po30

– 2 monitor ATI NC5

– 1 seringa automată SN-50C66T

– 1 electrocardiograf 1200G

Valoarea totală a acestor echipamente este de 20.216 RON.

Alte 4 echipamente în valoare totală de 28.360 RON au fost deja comandate și urmează să sosească de la furnizor în zilele următoare:

– 1 Aparat ventilare SHANGRILA 510S

– Reductor oxigen cu cupla rapida mama DIN

– Cupla tata DIN pentru furtun O2

– Masa aparate cu suport fire

În total, la data de 16.08.2020, a fost comandată aparatură medicală în valoare de 48.576 RON.

Campania de strângere de fonduri va continua până la completarea sumei, iar în tot acest timp Fundația Comunitară Banatul Montan este în permanență în contact cu medicii de la spitalul judetean urmând a decide în funcție de priorități ce alte echipamente sau consumabile vor fi achiziționate. Orice schimbare față de ce a fost comunicat inițial donatorilor va fi explicată acestora printr-o comunicare transparentă.

Donațiile individuale se pot face prin intermediul paginii fundației comunitare: https://fundatiacomunitarabanatulmontan.ro/donatii-upu-smurd-resita/

Companiile care doresc să susțină acest demers sunt încurajate să ia legătura cât mai repede cu Fundația Comunitară Banatul Montan. Datele de contact sunt disponibile pe pagina fundației: https://fundatiacomunitarabanatulmontan.ro/

Fundația Comunitară Banatul Montan este o organizație independentă, apolitică, transparentă și sustenabilă înființată legal la începutul anului 2020 și care vine în întâmpinarea nevoilor comunității din zona Banatului Montan. Obiectivul FCBM este acela de a mobiliza resurse din interiorul comunității pentru a susține cauze care răspund nevoilor identificate și care pot produce schimbări pozitive pentru comunitatea locală”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Banatul Montan.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available