În acest weekend, la Reșița: „Autogara”, urmată de „Vlad Țepeș”

Ediția din acest an a „Reșița Film Festival” a intrat în al doilea weekend, însă astăzi cinefilii reșițeni au la dispoziție și o alternativă: vizionarea unei pelicule ce va fi proiectată în curtea universității din oraș.

Astăzi, 15 august, începând cu ora 21.30, curtea Universității „Eftimie Murgu” din Reşiţa găzduiește proiecţia filmului documentar „Autogara” („Central Bus Station”), din 2018. Pelicula realizată în regia lui Tomáš Elšík este notată cu 8.0 pe IMDB.

„Autogara din Tel Aviv este una dintre cele mai mari din lume și, în același timp, are cele mai deplorabile stații de autobuz. Planurile vizionare ale arhitectului de a construi o clădire care să cuprindă călătorii s-au transformat într-un nesfârșit labirint de coridoare. Darul pentru cetățenii Tel Avivului servește, în prezent, ca adăpost pentru refugiați din întreaga lume. De 17 ani, Yonatan îi ghidează pe oameni, arătându-le fața întunecată a stațiilor. Descoperă comunități în locuri menite să rămână ascunse. Aceste comunități veghează la tradițiile și valorile lor și vor să-și apere noul cămin”, se spune în descrierea filmului pe site-ul de specialitate imdb.com.

În caz de vreme nefavorabilă, proiecţia se va reprograma pentru următorul weekend. Evenimentul se desfășoară în aer liber, cu respectarea măsurilor de protecție obișnuite deja: masca de protecție și distanța de doi metri între participanți care nu fac parte din aceiași familie (maximum 4) sunt obligatorii.

Organizator național este Asociația One World Romania, iar parteneri: Institute of Documentary Film (Cehia), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia). Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Administrația Fondului Cultural Național.

CITEȘTE ȘI: Patru weekenduri pline de filme sub clar de lună! Regizori consacrați la „Reșița Film Festival”

Pe de altă parte, am intrat în al doilea weekend al evenimentului cinefil „Reșița Film Festival”. Organizat de Primăria Reșița în parcarea Kaufland din Luncă, unde proiecțiile pot fi văzute pe un ecran mare, festivalul are programat azi un film de animație, iar mâine, un film românesc antologic, ambele de la ora 21: „Puss in boots” (1990), animație, comedie|Dublat în limba română|Regia Chris Miller; „Vlad Țepeș” (1979), dramă, istoric| Regia: Doru Năstase|Actori: Ernest Maftei, ȘtefanSileanu, Alexandru Repan,George Constantin, Vladimir Găitan, Vlad Rădescu, Emanoil Petruț, Silviu Stănculescu, Ion Marinescu.

„Ne bucurăm că putem oferi reșițenilor câteva momente de respiro în această vară complicată, aducând la festival unele dintre cele mai bune filme românești făcute vreodată, alături de câteva filme de animație excelente, într-un spațiu perfect pentru vizionare”, este mesajul transmis de primarul Ioan Popa.

„Reșița Film Festival” este organizat de municipalitate în parteneriat cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România (UARF) și cu sprijinul Institutului Cultural Român, Arhiva Națională de Filme, DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie și Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual.

Prognoza meteo indică 40% probabilitate de ploaie deseară în Reșița și sub 10% duminică seara.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available