În Banat de Sărbători – spectacol folcloric la Cinematograful Dacia din Reșița, în Ajun de Sfântul Nicolae

 

Ansamblul Folcloric „Bârzava” al Primăriei Reșița îi invită astăzi, 5 decembrie, pe iubitorii de tradiții și de muzică populară la tradiționalul spectacol „În Banat de Sărbători”, organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 

Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, spectacolul „În Banat de Sărbători” se va desfășura astăzi, 5 decembrie, ora 18.00, în sala Cinematografului Dacia. În acest an îi vor încânta pe spectatori cu prestațiile lor interpreți consacrați de muzică populară, dar și tinere talente: Andreea Voica, Deian Galetin, Olguța Berbec, Remus Novac, Petrică Miulescu Irimică, Vasile Conea, Camelia Ceocu, Gigi Tăbăcar, Roberto Samson, Cătălin Țîru, Octavian Duruț și Adelina Ifca. De asemenea, vor fi prezentate suite de dansuri populare din Banatul de Munte, pe scenă urmând să urce Ansamblul Bârzava și Ansamblul Datina Cărășană, acompaniate de Orchestra Ansamblului Bârzava. Iar un moment cu totul special va fi oferit spectatorilor de către Corala Contrast din Timișoara.

 

„Legătura cu pământul nostru natal, cu identitatea noastră ca popor o menținem doar păstrând vii tradițiile populare, portul specific fiecărei zone, cântecul și dansul popular, ale căror origini se pierd în timp și pe care suntem datori să le lăsăm moștenire copiilor noștri. Toate aceste dansuri populare sunt sărbătoarea vieții și a spiritului nostru ca popor, exprimând bucuria, pofta de viața, veselia și vioiciunea noastră. Vă așteptăm cu drag, din preaplinul sufletului, în Ajunul Sfântului”, au transmis organizatorii.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available