În Caraș-Severin a ajuns și ultima tranșă de vaccin antigripal. Campania de imunizare gratuită se apropie de final

36.640 de doze de vaccin antigripal au fost repartizate, în total, în județul Caraș-Severin în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii în perioada septembrie-decembrie 2020.

Vaccinul antigripal a ajuns la Direcția de Sănătate Publică în mai multe tranșe, ultima, cea de-a opta, fiind distribuită chiar astăzi. Este vorba despre 6.920 de doze care vor ajunge în cabinetele medicilor de familie din județ pentru imunizarea pacienților care se încadrează în grupele de risc: persoane peste 65 de ani, cu afecțiuni medicale cronice, gravide, copii. Anterior, medicilor de familie le fuseseră repartizate alte 13.839 de doze de vaccin antigripal, până la începutul acestei săptămâni fiind imunizate 10.330 de persoane din aceste grupe de risc.

Potrivit reprezentanților DSP Caraș-Severin, pe lângă aceste persoane, au mai fost vaccinate gratuit o serie de alte categorii vulnerabile: personalul medical și cel auxiliar din unitățile sanitare, personalul Serviciului Județean de Ambulanță, persoanele seropozitive HIV, pacienți oncologici și diabetici, personalul și pacienții centrelor de hemodializă, angajații și beneficiarii centrelor de asistență socială. De asemenea, în premieră anul acesta, au primit vaccin antigripal gratuit și structurile județene ale MAI și MApN implicate în activități pe linia combaterii răspândirii infecției cu coronavirus. În total, Ministerul Sănătății a distribuit acestor structuri din Caraș-Severin 778 de doze de vaccin antigripal.

Campania de vaccinare antigripală gratuită se va încheia la finalul acestei luni. Până în prezent, în acest sezon nu a fost raportat niciun caz de gripă în județul Caraș-Severin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite