Apel al unui parlamentar din noul arc al puterii: „E nevoie de presă și societate civilă cât mai critică. Fraților, voi sunteți opoziția morală, nu PSD, nu AUR!”

După anunțarea rezultatelor de la alegerile din 6 decembrie și configurarea viitoarei coaliții guvernamentale, un tânăr politician ales deputat pe lista USR-PLUS din capitală încearcă să dea tonul unei altfel de abordări a relației putere-opoziție.

Licențiat în drept și remarcându-se în ultimii ani pe tărâmul activismului civic, Cătălin Teniță a candidat la ultimul scrutin parlamentar din partea PLUS. Devenit deputat de București, acesta propune aliaților din PNL-USR-UDMR o abordare care iese din tiparele impuse de liderii tuturor partidelor care au condus România în ultimii ani.

„O să fie o majoritate complicată, în care poate politicienii vor fi nevoiți să înghită broaște ca să nu se dărâme șandramaua. Important e să existe niște linii roșii peste care să nu se treacă. Tocmai pentru că politicienii vor fi nevoiți să facă o echilibristică, e nevoie de presă și societate civilă cât mai critică. Fraților, voi sunteți opoziția morală, nu PSD, nu AUR! Așadar, fiți critici, fiți tranșanți, cereți cât mai mult de la noi, cereți eliminarea dubioșilor sau a incompetenților. Și în primul rând cereți transparență, meritocrație și rezultate clare, că de aici începe totul”, este mesajul transmis pe pagina sa de Facebook de către Cătălin Teniță.

De ce am ținut să scoatem în evidență acest apel lansat de un tânăr politician din București? Pentru că ne dorim ca acesta să ajungă și la urechile aleșilor din Caraș-Severin. Și să-i pună pe gânduri.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite