Schimbarea la față a Reșiței continuă. Primăria pregătește investiții de 5 milioane de euro în Micro II!

După modernizarea zonelor Romaniței din Micro I și Inelarului din Micro III, lucrările de reabilitare a infrastructurii din cartierul Lunca Bârzavei vor continua în Micro II, pe aleile care fac legătura între Bulevardul Republicii și Strada Făgărașului.

În ultima ședință a Consiliului Local Reșița a fost aprobată documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea aleilor Bazna, Felix, Buziaș și Herculane. Conform devizului general, valoarea investițiilor este de peste 24 de milioane de lei, fiind prevăzute lucrări ample de modernizare a întregii zone.

Pe lângă reabilitarea părții carosabile și a trotuarelor, vor fi amenajate piste de biciclete, vor fi create aproximativ 100 de noi locuri de parcare și vor fi reamenajate și redimensionate spațiile verzi. De asemenea, rețeaua de iluminat stradal va fi modernizată cu corpuri de tip LED, iar cablurile furnizorilor de servicii de date, TV și telefonie vor dispărea, urmând să fie îngropate. „Realizarea acestui proiect vine în completarea strategiei de revigorare a orașului propusă de echipa de la Primăria Reșița, mai ales având în vedre locația acestor străzi. Aleile  Bazna, Felix, Buziaș și Herculane sunt legăturile, căile de irigare a cartierului între cele două mari artere de circulație, Bulevardul Republicii și Strada Făgărașului”, a explicat primarul Ioan Popa, inițiatorul proiectului.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost aprobată și documentația pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a trotuarului de pe partea stângă-sens auto a Bulevardului A. I. Cuza din Lunca Pomostului. Este vorba despre tronsonul cuprins între sediul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin (intrarea pentru autovehicule) și intersecția cu Strada Bielefeld. Valoarea acestor lucrări, care prevăd și realizarea a 50 de noi locuri de parcare, este de aproximativ 6 milioane de lei.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite