În Caraș-Severin începe imunizarea cu noul ser pentru varianta Omicron a COVID-19. În județ va funcționa un singur centru de vaccinare

 

Centrul de vaccinare anti-COVID 19 din incinta Spitalului Orășenesc Oravița va fi redeschis începând de astăzi, 12 decembrie, pentru administrarea noului ser Comirnaty Original/Omicron BA.4-5.

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Caraș-Severin a anunțat că imunizarea cu noul vaccin impotriva infecției cu coronavirus – Comirnaty Original/Omicron BA. 4-5 – va începe în data de 12 decembrie 2022. Pe lângă cabinetele medicilor de familie din județ care care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru vaccinarea împotriva COVID-19, imunizarea cu noul ser se va putea face și la centrul de vaccinare care va fi deschis la Oravița.

 

„Centrul de vaccinare va fi exclusiv pentru serul anti-COVID 19 Comirnaty Original/Omicron BA.4-5. Centrul se deschide de luni, 12 decembrie 2022, la Oravița, în incinta Spitalului Orășenesc. Orarul de funcționare va fi de opt ore pe zi, între 9 și 17”, a anunțat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

 

Nou ser este o versiune adaptată a vaccinului COVID-19 de tip ARNm Comirnaty (Pfizer/BioNTech), care vizează subvariantele Omicron BA.4 și BA.5, în plus față de tulpina originală a SARS-CoV-2. „Acesta este recomandat pentru utilizarea la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste, cărora li s-a administrat cel puțin schema de vaccinare primară împotriva COVID-19. Serul determină sistemul imunitar să producă anticorpi și celule sanguine care acționează împotriva bolii și nu conține virus”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available