În numele „specialiștilor” de conjunctură și al luptei politice, omorâm țara

 

Ascultând discursurile politice și dezbaterile publice cu privire la modul în care trebuie tratată situația pandemică din România și la argumentele pro sau contra vaccinare, simt nevoia unui răspuns clar și fără echivoc, așa cum din păcate încă nu există, din partea partidelor politice care critică atât măsurile luate cât și campania de vaccinare argumentându-și discursul cu libertatea individului de a alege… fără constrângeri.

 

Mă întreb, bunăoară, ce ar face partidele care acum se manifestă împotriva vaccinului, sau a măsurilor privind limitarea provizorie a unor drepturi de circulație, dacă mâine am avea alegeri anticipate iar ei ar câștiga alegerile. Mă aștept, având în vedere agresiva campanie pe care o duc, să anuleze întregul proces de vaccinare și măsurile luate, unele poate nu foarte fericit alese, care după spusele lor pun în pericol viața românilor. Întrebarea ar fi: ce vor pune în loc? Vor apela la imunizarea în masă, prin contaminare, pe ideea cine scapă… scapă…?!

 

Iar dacă nu sunt în stare, dacă politic nu pot să dea un răspuns clar în acest sens, ar trebui să fie consecvenți cu propriile declarații, lăsând liberul arbitru oamenilor, nemaivirusându-le opțiunile cu fake-uri și discursuri care evident că le diminuează mult gradele de libertate privind alegerea. Toate acestea sunt instrumente care fac parte tot din arsenalul de constrângere. Sunt multe informații care, chiar reale fiind, nu ajută. Ele nu dau niciodată măsura întregului adevăr, motiv pentru care pot crea o imagine falsă.

 

Da… sunt multe decese în aceasta perioadă! Există chiar și oameni care s-au îmbolnăvit vaccinați fiind. Eu sunt unul dintre aceștia, dar nu mi-am pus niciodată întrebarea de ce m-am îmbolnăvit. Știu! Pentru că am ignorat orice normă de protecție! Mă întreb totuși… cum ar fi fost să nu fiu vaccinat? Iar răspunsul mă sperie!

 

Când aud partidele vorbind despre opiniile unor specialiști, nu-mi este foarte clar ce vor să spună, deoarece se pare că specialiștii s-au exprimat destul de clar în această situație. Numai că fiecare partid politic are propriii săi „specialiști” în problema Covid… și fiecare dintre aceștia se contestă unul pe altul de dragul opoziției politice.

 

Din punctul meu de vedere, de bun simț ar fi ca pe această temă, începând de ieri, lupta politică să înceteze. Nici un politician să nu mai facă nici o declarație, ci să vorbească doar un coordonator, poate chiar un specialist de tipul Arafat, al unei comisii de luptă împotriva virusului SARS-CoV-2 și a pandemiei creată de acesta. Deciziile acestei comisii nu pot fi comentate, ci doar executate. Cred că doar astfel putem face dovadă unei țări normale, cu oameni și politicieni responsabili. Până atunci, personal îmi vine să plâng ori de câte ori văd cât de jos a ajuns dezbaterea publică și politică în această țară.

Și văd asta în fiecare clipă din viața mea!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite