Misiune îndeplinită. Voluntarii au construit o casă pentru Marian din Iaz [FOTO]

 

25 de voluntari din Caransebeș, Timișoara și Arad, ajutați de localnici din Iaz, au reușit, într-o singură zi, să finalizeze lucrările începute în această vară la căsuța lui Marian, un bărbat de 43 de ani care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții pe străzi și a locuit în clădiri părăsite sau într-o rulotă veche.

 

Asociația „Acasă în Banat” a reușit să ducă la bun sfârșit încă o faptă bună: să îi ofere lui Marian un acoperiș deasupra capului, acum, în prag de iarnă. „Casa” lui era o rulotă veche pe care a cumpărat-o în urmă cu câțiva ani, cu banii economisiți din puținul pe care îl câștigă lucrând cu ziua la sătenii din Iaz. În vară, cu ajutorul unor localnici, a ridicat pereții unei căsuțe, iar munca începută atunci a fost finalizată acum de voluntarii mobilizați de Asociația „Acasă în Banat”: 25 de persoane din Timișoara, Arad, Caransebeș si localnici din Iaz.

 

„Am început prin a schimba acoperișul provizoriu care a fost construit de familia Naia, prelungindu-l pentru a forma un pridvor. Apoi ne-am apucat de tencuit pe interior, de izolat casa și de construit un șopru de lemne în spatele casei. S-a lucrat la foc continuu. După-amiază, aveam deja instalată soba și făceam căldură înăuntru, se lucra la instalația electrică, zugrăveam, puneam plasa pe exterior, așezam ultimele țigle. La lăsarea serii, am montat un reflector și am continuat cu ultimii voluntari până la ora 22, când am terminat instalația electrică și am montat ușa”, transmit reprezentanții Asociației „Acasă în Banat”.

 

Pe parcursul zilei de ieri, au fost terminate toate lucrările importante, finisajele urmând să fie realizate în perioada viitoare. Reprezentanții asociaței le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul la concretizarea acestui demers umanitar: „De azi, Marian are toate condițiile să lase rulota și să se mute în noua lui casă. Mulțumim tuturor voluntarilor care au participat la încă o faptă bună pentru un semen de-al nostru. Mulțumim familiei Iosif Naia pentru găzduire, pentru implicarea totală și pentru faptul că au grijă de Marian. Mulțumim tuturor donatorilor care au făcut posibil să susținem cheltuielile necesare pentru această acțiune, a 27-a pe care o realizăm”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available