Suntem prezenți și pe

Actualitate

În plină pandemie COVID-19, Spitalul Județean de Urgență Reșița nu are niciun medic epidemiolog!

Publicat cu

în

Deși a pus la dispoziția specialiștilor 4 posturi de medici epidemiologi, ce puteau fi ocupate fără concurs, DSP Caraș-Severin nu a reușit să angajeze, în această perioadă de criză, niciun astfel de specialist.

(Aproape) total descoperit. Așa a surprins coronavirusul județul Caraș-Severin în ceea ce privește numărul acelor specialiști indispensabili într-o pandemie: epidemiologii. La nivelul întregului județ activau, în martie 2020, doar 2 medici epidemiologi: Mircea Borcău, la Direcția de Sănătate Publică, și Adrian Struț, la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Așadar, niciunul la Spitalul Județean de Urgență Reșița, cea mai mare unitate medicală cu paturi din Caraș-Severin!

Iar lucrurile nu s-au schimbat substanțial nici pe parcurs, deși DSP a avut posibilitatea să angajeze 4 epidemiologi, fără concurs pentru ocuparea posturilor. „Din păcate, nu au venit medicii pe care noi îi așteptam. Ținând cont de specificitatea județului și a instituției noastre, puteam să angajăm 4 medici epidemiologi. Din păcate, nu au venit. Noi lucrăm cu medicul Mircea Borcău, șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul instituție noastre, și o avem, la DSP, pe Oana Marțiș, care este un medic epidemiolog rezident de la Timișoara și care este o persoană extrem de activă și de profesionistă. Ea a făcut multe dintre anchetele epidemiologice și a ajutat, astfel, compartimentul nostru. La spitalul din Caransebeș îl avem pe domnul doctor Adrian Struț și tot la Caransebeș a mai fost un epidemiolog care a făcut voluntariat”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

În aceste condiții, în sprijinul DSP au fost detașați 37 de asistenți și medici școlari. „În afară de personalul Direcției de Sănătate Publică, un personal puțin numeros, ne-au ajutat și 12 medici școlari și 25 de asistenți. Este doamna doctor Sorina Tobă care îi coordonează și care a făcut o activitate foarte importantă și intensă inclusiv în anchetele epidemiologice, desigur, sub supravegherea specialiștilor. Lucrurile s-au pus pe un făgaș destul de bun, iar sistemul sanitar din județ a reușit să facă față provocărilor cauzate de coronavirus”, a precizat reprezentantul DSP Caraș-Severin.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Sănătate54 de minute în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate2 ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitate6 ore în urmă

Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate17 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile19 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate20 de ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate21 de ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație23 de ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitateo zi în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitateo zi în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Cele mai citite