În Reșița școala va începe în bune condiții. Primarul Ioan Popa: „Nu există probleme din acest punct de vedere”

 

În municipiul Reșița continuă programul de modernizare a unităților de învățământ, însă acest lucru nu afectează începerea noului an școlar în bune condiții, dă asigurări edilul Ioan Popa.  

 

12 unități de învățământ din Reșița – cinci grădinițe, cinci școli gimnaziale și două școli primare – sunt, în momentul de față, în lucrări de modernizare în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană derulate de primărie. Preșcolarii și elevii au fost relocați în alte spații, iar lucrările de reabilitare și eficientizare energetică aflate în derulare sunt în grafic.

 

„Toate sunt lucrări investiționale pe fonduri europene, nu sunt reparații. Sunt lucrări pe care noi le-am asumat, sunt în grafic toate și elevii care sunt afectați de aceste lucrări au fost mutați în alte instituții de învățământ. Nu există probleme în Reșița din acest punct de vedere. Nu sunt sub nicio formă, la acest început de an școlar, unități de învățământ la care ar fi trebuit să fie încheiate lucrările și acest lucru nu s-a întâmplat. Majoritatea lucrărilor care s-au făcut până acum chiar au fost finalizate mult înainte de termen. Vorbim aici despre Colegiul Național «Traian Lalescu», Liceul Teoretic «Traian Vuia», Colegiul Național «Mircera Eliade», Liceul Teologic Baptist sau Colegiul Economic al Banatului Montan”, a declarat primarul Ioan Popa.

 

Edilul a precizat că, în ciclul financiar european 2014-2020, municipalitatea a accesat fonduri europene pentru modernizarea a opt colegii și licee, șase școli gimnaziale și șapte grădinițe, unele dintre ele neatinse de modernizări sau reparații de 50 de ani.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available