În sport nu e ca-n politică. Cine pierde… chiar plătește! Și cu funcția, și cu leafa!

Rezultatele proaste înregistrate în ultima perioadă de echipele de handbal și fotbal ale CSM Reșița nu l-au lăsat impasibil pe primarul Ioan Popa. 

Fără victorie pe teren propriu, ba chiar învinși și de „lanterna roșie” din Târgu Jiu, fotbaliștii rosso-neri constituie o mare dezamăgire pentru suporteri. Printre aceștia aflându-se și primarul Ioan Popa, de la care se așteaptă luarea de măsuri. „Am început deja prin a tăia salariile. Echipa de fotbal are salariile diminuate la jumătate. Antrenorul și-a dat demisia. Alex Pelici este un om de onoare care, văzând că lucrurile nu evoluează cum trebuie, și-a dat demisia. Îmi pare rău că nu am reușit să avem o relație de lungă durată cu el. Președintele Cristi Bobar caută acum o altă soluție. În următoarele două-trei zile vom veni în fața dumneavoastră cu altă propunere de conducere, de antrenoriat”, a anunțat azi Ioan Popa, imediat după depunerea jurământului de primar reales și reînvestirea sa în funcție.

În privința echipei de handbal, care a contabilizat 10 înfrângeri în tot atâtea jocuri disputate în noua ediție de primei ligi, primarul Reșiței amintește că aici situația este ceva mai specială: „La handbal, i-am lăsat pentru că au avut probleme în legitimarea unor străini, georgieni. Lucrurile au decurs foarte greu pentru aceștia în ceea ce privește obținerea dreptului de muncă. Dar, acum, la fel ca la fotbal, urmează să luăm decizii radicale și la handbal. Banii reșițenilor trebuie cheltuiți cu chibzuință și, dacă oamenii nu performează, vor plăti pentru asta!”.

Ambele competiții, de handbal și de fotbal, se desfășoară în acest an în condiții speciale, impuse de pandemia de COVID-19. Se joacă fără spectatori, iar coronavirusul a afectat direct cele două loturi pregătite de antrenorii Bojan Butulija și Alex Pelici. Deci imprevizibilul își pune tot mai mult amprenta pe desfășurarea acestor competiții. În sport, însă, poate mai mult decât în orice alt domeniu, contează rezultatele din teren. Nu e ca-n politică, acolo unde, după cum vedem în aceste zile, învinșii (gen Mocioalcă și Hurduzeu) sunt premiați de factorii decidenți.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite