În timp ce toată lumea e cu ochii pe noul coronavirus, crește numărul cazurilor de gripă clasică

Numai în ultima săptămână de raportare, în Caraș-Severin au fost confirmate cu probe de laborator 23 de cazuri noi de gripă. În total, de la începutul sezonului, a fost confirmată infectarea cu virusul gripal la 82 de pacienți. Din nefericire, s-a înregistrat și un deces. Pe de altă parte, crește, de la o zi la alta, și numărul persoanelor care revin din Italia și se autoizolează la domiciliu.

Potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică, majoritatea cazurilor din Caraș-Severin au fost generate de virusul gripal AH3. Mai exact, este vorba despre 52 de cazuri. Alte 28 de cazuri sunt de gripă AH1 și, de asemenea, doi pacienți au fost confirmați cu gripă de tip B.

Dacă gripa nu îi sperie pe cărășeni, se pare că noul coronavirus, da. În ultimele două zile, s-a dublat numărul cărășenilor care au revenit acasă din Italia, din zonele în care au fost confirmate cazuri de coronavirus sau din zone adiacente acestora și care s-au autoizolat la domiciliu. În total, este vorba despre 52 de persoane din Reșița, Caransebeș, Anina, Bocșa, Oravița, Băile Herculane, Armeniș, Teregova, Cornea, Feneș, Șoșdea, Comorâște, Câmpia, Mehadia și Eftimie Murgu.

De asemenea, unui bărbat în vârstă de 70 de ani din Lăpușnicu Mare care a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Reșița i-au fost recoltate probe pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite