CSM Reșița, o victorie (cu Craiova) care nu se pune! Dar care poate conta cu Rapid!

Pe fondul disputării etapei a 23-a a Ligii a 2-a la fotbal, CSM Reșița a reușit a doua victorie consecutivă în ultima săptămână. De astă dată, împotriva U Craiova 1948 SA. 

CSM Reșița avea de jucat în această etapă cu Daco-Getica București, echipă retrasă însă anul trecut din campionat. Încercând să-și țină echipa în priză, Dorinel Munteanu a planificat în acest weekend un meci amical la Drobeta Turnu Severin. Adversar: liderul Seriei a 4-a din Liga 3, formația lui Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA.

La fel ca în meciul oficial de săptămâna trecută, de la Târgu Jiu, roș-negrii s-au văzut conduși la pauză, dar au întors rezultatul la un scor confortabil. Cu Pandurii s-a terminat 4-1, iar acum, cu U Craiova, 3-1. La Severin, golurile echipei reșițene au fost marcate de Emanuel Dat (min. 34), Vlad Pop (autogol, 76) și Fernando Dobre (86).

Dorinel Munteanu a început meciul cu: Cobrea – Laur. Rus, Vasiu, Dudea, R. Ispas, Breşneni, Ţegle, Dat, Luboya, Laur. Buş, Astafei. Au mai jucat: Zimmermann – Dobre, Vădrariu, Calu, Cristea, Danci, D. Ene, Szijj. De partea cealaltă, Eugen Trică a mizat pe: Chindriş – Negru, Suciu, Avram, Tudor, Pop, Tănase, Raicea, Stoenac, Rogoveanu, Bălan (iar mai târziu, și pe: Dragu, Olivier, Cristiu, Boţia, Zanfir, Zimţa).

Imediat după meci, tehnicianul bănățean a declarat la Radio Timișoara: „Importante pentru noi sunt meciurile pe puncte, iar săptămâna viitoare avem deplasare la Rapid. Acum, echipa a venit după o săptămână destul de grea şi pe final am câştigat, dar nu pot să trag nişte concluzii clare. Încet-încet ne intrăm în ritm. Nu ştiu ce planuri are Rapidul, dar, pentru noi, important este orice joc. Ne pregătim, am jucat acest amical în vederea partidei cu Rapid şi acum mai avem zece zile să îl pregătim bine. Craiova a fost o echipă destul de bună, competitivă, cu jucători tehnici, rapizi. Sper şi sunt sigur că va promova şi va face o figură frumoasă în Liga a 2-a. Şi noi sunt convins că ne vom salva”. 

Etapa din liga secundă a venit și cu bune, și cu rele pentru rosso-neri. Veștile bune sunt că au pierdut contracandidatele din lupta pentru salvarea de la retrogradare: Csikszereda (la Dunărea Călărași), Ripensia Timișoara (la UTA), Concordia Chiajna (la Turris). „U” Cluj însă, condusă la pauză cu 2-0 la Gloria Buzău, a reușit să egaleze (2-2), într-o partidă jucată azi după-amiază. Vestea deloc bună este neprezentarea Sportului Snagov la al doilea meci consecutiv, astfel încât echipa va fi exclusă din campionat. Partidele rămase de jucat de urmașa Damilei Măciuca și a CS Metalul Reșița vor fi pierdute „la masa verde” (0-3). De ce nu este „de bine” pentru CSM Reșița? Pentru că echipa lui Dorinel Munteanu va învinge astfel prin neprezentare într-un meci programat în Valea Domanului. Deci, în această a doua parte a campionatului, roș-negrii au de jucat efectiv un total de 15 meciuri, din care doar 6 acasă și nu mai puțin de 9 în deplasare (unul deja câștigat, totuși, la Târgu Jiu)! Alte echipe vor obține punctele „la masa verde” cu Snagovul în partide programate în deplasare la Sportul, deci ele vor puncta și în așa-zisul clasament al adevărului.

Cu atât mai mult devine importantă fiecare deplasare făcută de CSM Reșița. Așa cum va fi cea din etapa viitoare, când va juca la Rapid București, echipă care trage la promovare și e în criză de rezultate și de victorii, după două meciuri nule în acest an. Partida e programată duminică, 8 martie, de la ora 12.30, în Regie. Acolo unde jucătorii noștri vor fi încurajați de Guardia Ultra 1995, condusă de neobositul Marcel Gușcă, grupare care a făcut deja următorul anunț public: „Suntem la retrogradare, dar oare când am fost noi suporteri de rezultat? 1000 de kilometri parcurși după echipa iubită este cumva un efort prea mare? Iubirea pentru culori ne duce tocmai în Regie, unde fluturăm în 8 Martie steagul cu mândrie.
Preț deplasare: 80 lei.
Toți pentru echipă!”

După etapa încheiată azi, CSM Reșița continuă să se afle imediat sub linia „salvării salvării”, pe locul 16, cu 21 de puncte, la fel ca și (urmăritoarea) Concordia. Deasupra sunt Csikszereda (22), „U” Cluj, Ripensia (câte 27).

Credit foto: Maria Miruna Mihancea, ofițer de presă CSMR.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite