Încă o „căpușă” descoperită de Romeo Dunca? Ionescule, poate ai treabă „la tine în Ungaria”! Dă-ne banii înapoi și pe-aci ți-e drumul!

Spectacol grotesc ținut chiar în biroul președintelui Romeo Dunca de către actualul manager al Teatrului de Vest, Florin Ionescu, o piesă de teatru inutilă, așa cum a fost ea calificată chiar de către președintele Consiliului Județean.

În prima conferință de presă după venirea la Reșița, managerul Florin Ionescu explica presei cum este „la noi în Ungaria” sau „la noi la Budapesta”. Scriam încă de pe atunci că, pentru reșițeni, „la noi” e aici, la Reșița, iar Teatrul de Vest ar trebui manageriat de cineva pentru care „la noi” este aici, în orașul cu poeți. Am avut o predicție bună, căci se pare că Florin Ionescu a venit la Reșița nu să facă spectacol, ci să sugă cât de mulți bani publici posibili de la instituția județeană sau folosindu-se de aceasta!

Este ceea ce-i reproșează și Romeo Dunca: lipsa de considerație față de banul public și teatrul ieftin pus în operă în biroul său din Consiliul Județean. „Chiar a făcut un spectacol la mine în birou. Ceea ce am reținut și ceea ce mă deranjează este că această persoană are nenumărate zile de absențe nejustificate, că, deși locuiește la Bocșa, îi decontăm din banii teatrului chiria, niște sume de Timișoara. Dacă eu am găsit apartament la 130 de euro, el plătește undeva la 300 de euro pentru că acei bani merg către plata unui apartament care este tot al unui angajat de la teatru.

Sunt foarte mulți bani care se cheltuie și nu se justifică și sunt cheltuiți efectiv de această persoană. Și eu, din afară, înțelegând neregulile financiare, neregulile de prezență și modul în care ești plătit, dar nu stai la serviciu, din punctul meu de vedere această persoană, fără a-i privi talentul de actor pe care l-am regăsit în ședință, nu are ce să caute pe poziția asta!

Și eu i-am spus: consider că nu ești potrivit aici, din ceea ce văd eu aici, din ceea ce îmi explici tu. În rest, nu am exercitat niciun fel de presiune. De aici încolo l-am lăsat pe domnul Darian (Ciobanu, secretarul general al județului, n.r.), care are mult mai multe date, care mi-a prezentat niște sume ce au fost cheltuite necuvenit, să rezolve juridic!”, a declarat președintele CJ, Romeo Dunca.

Întrebat dacă este adevărat că Ionescu i-a plătit fostei sale soții două spectacole (cu vreo 6.000 de euro), spectacole care s-au jucat o singură dată și au avut megaîncasările de 80 de lei, președintele Romeo Dunca spune că nu are toate aceste dovezi acum, dar că știe faptul că Ionescu, deși are domiciliul în Bocșa, își decontează o chirie foarte mare la Reșița, chiar la un angajat al Teatrului de Vest. Trebuie spus că și în declarația de avere Florin Ionescu trece că deține mai multe părți dintr-o casă din orașul Bocșa.

În concluzie, Romeo Dunca recunoaște că nu crede în calitățile manageriale ale actorului Florin Ionescu, pe care nu-l mai dorește în fruntea Teatrului de Vest, iar secretarul general Darian Ciobanu este cel care va definitiva birocrația impusă de lege. Asta după ce revine din concediul medical, căci și Darian Ciobanu s-a infectat cu coronavirus.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite