Încă o investiție în infrastructura rutieră a Reșiței. Carosabil lărgit la 5 metri, cu rigole și trotuar. Bonus: sens giratoriu la intersecția cu DJ 581!

Reșițenii care locuiesc în zona de nord a orașului (Govândari, Triaj, Câlnic, Moniom) vor avea o cale de acces (și) mai bună spre ieșirea de sud. Noul drum care leagă Calea Timișoarei de fosta Unitate Militară, dat în folosință în august 2019, va fi reabilitat și pe ultimul tronson până la intersecția cu Drumul Județean 581 Reșița – Grădinari.

Consilierii locali reșițeni au aprobat, în ultima ședință, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea Străzii Cpt. Smaranda Ion. Este vorba despre tronsonul rămas nereabilitat din drumul ce asigură legărura rutieră din cartierul Triaj spre drumul județean Reșița – Grădinari și, de acolo, mai departe, spre frontiera româno-sârbă sau spre Clisura Dunării.

În lungime de aproximativ 1 kilometru, drumul din Triaj până la fosta Unitate Militară a fost inaugurat anul trecut. Acesta fusese proiectat inițial, în timpul fostei administrații locale, care a semnat contractul de finanțare în 2014, ca o alee de promenadă, însă, după 2016, la inițiativa actualului edil, Ioan Popa, a suferit o serie de modificări tehnice pentru a putea fi tranzitat, pe sens unic, de mașini de până la 3,5 tone. Valoarea investiției a fost de aproximativ 2,5 milioane de lei, cu finanțare asigurată din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Acum, primarul Ioan Popa a propus în Consiliul Local continuarea lucrărilor de reabilitare pe tronsonul în lungime de 1 kilometru de la fosta Unitate Militară până la intersecția cu DJ 581. Investiția, evaluată la aproximativ 8,2 milioane de lei, presupune lărgirea părții carosabile de la 3,5 metri la 5 metri, amenajarea de rigole și trotuare, precum și montarea de stâlpi de iluminat stradal prevăzuţi cu corpuri de tip LED. Potrivit documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, durata de realizare a investiției este de 36 de luni.

„Principalele obiective ale acestei investiţii sunt îmbunătăţirea legăturii rutiere Triaj -Dealul Lupacului, accesibilizarea zonei pentru a încuraja dezvoltările urbanistice începute în Dealul Lupacului, precum şi eliminarea unei probleme din punct de vedere al siguranței traficului rutier prin amenajarea în sens giratoriu a intersecţiei DJ 581 – Str. Cpt. Smaranda Ion. Din această amenajare derivă şi posibilitatea extinderii rutei de transport în comun pe Strada 24 Ianuarie, prin crearea posibilităţii de întoarcere pentru vehiculele lungi”, se precizează în referatul de aprobare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, semnat de primarul Ioan Popa.

Totodată, prin folosirea acestei variante de traseu, din Triaj până în intersecția cu DJ 581, drumul spre Grădinari – Oravița – Naidăș – Clisura Dunării va fi scurtat cu aproximativ 4 kilometri.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite