Încă un bloc turn din Reșița va fi reabilitat termic cu bani europeni! Valoarea lucrărilor, 3 milioane de lei

La Reșița continuă schimbarea la față a orașului cu ajutorul fondurilor europene. Blocul nr. 27 de pe Bulevardul Republicii, situat lângă Kaufland, va fi reabilitat termic. Termenul de implementare a proiectului este 12 luni.

Peste 500 de reșițeni se vor bucura de un consum redus de energie pe viitor şi de condiţii mai bune de locuire. Este vorba despre locatarii celor 200 de apartamente ale blocului nr. 27 de pe Bulevardul Republicii, imobil ce va intra într-un amplu proces de eficentizare energetică, printr-un proiect cu finanțare europeană.

Primarul Reșiței, Ioan Popa, și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, au semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru acest proiect, în valoare de 3,04 milioane de lei. „1,75 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, apelul de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Perioada de implementare este de 12 luni”, precizează reprezentații ADR Vest.

ADR Vest mai informează că, „la nivelul Regiunii Vest au fost depuse, până acum, în cadrul SUERD, 33 de proiecte în judeţul Caraş-Severin, în valoare totală de 105,43 milioane de euro. 8 dintre aceste proiecte, cu o valoare a finanţării nerambursabile de 8,23 milioane de euro, se află în implementare, iar alte 21 de proiecte, însumând o valoare nerambursabilă de 86,89 milioane de euro, se află în evaluare, respectiv precontractare”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite