Încă un „prag COVID” depășit în Caraș-Severin. Peste 100 de internați în cele două spitale

În Caraș-Severin se înregistrează un nou record negativ în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus. Pentru prima dată de la debutul acesteia, numărul pacienților diagnosticați cu COVID-19 internați în spitalele din Reșița și Caransebeș a depășit, astăzi, pragul de 100. Aceasta după ce, numai în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 20 de noi cazuri.

112 pacienți cu COVID-19 sunt tratați, în momentul de față, în cele două spitale din Caraș-Severin care preiau asemenea cazuri. Mai mult de jumătate dintre aceștia, 60 mai exact, sunt la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, în timp ce la Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt internați 52 de pacienți cu COVID-19, dintre care unul pe secția de Terapie Intensivă. Pe lângă aceștia, alți 17 cărășeni confirmați pozitiv cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu: 9 la Reșița și 8 la Caransebeș, iar 5 sunt internați în alte județe.

Potrivit raportării făcute de Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat și un deces al unui pacient diagnsoitcat cu COVID-19, iar 4 pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați din spital. Deocamdată, autoritățile nu au furnizat detalii despre cazurile noi și nici despre deces. Vom reveni cu aceste informații îndată ce le vom primi.

Bilanțul total al cazurilor COVID-19 a ajuns, în Caraș-Severin, la 268. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 127 au fost declarate vindecate și 15 au decedat (o persoană din alte cauze, noncovid).

La nivel național, și astăzi numărul cazurilor noi se menține în jurul cotei de 1.300, iar bilanțul total a ajuns la 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus de la începutul pandemiei..

„În urma testelor efectuate au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 654 de persoane au fost reconfirmate pozitiv (În Caraș-Severin nu s-a înregistrat nicio situație de acest gen, n.r.)”, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Cele mai multe cazuri noi au fost raportate în București (164), Argeș (112) și Brașov (71). În momentul de față, în spitalele din România numărul total al pacienților internați cu COVID-19 a ajuns la 7.456. Dintre aceștia, 409 sunt internați la ATI. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat și 39 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, numărul total al acestora ajungând la 2.343.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available