Cum să eviți supraîncălzirea laptopului tău Huawei MateBook

E posibil să fi observat că MateBook-ul tău se încălzește uneori atunci când îl utilizezi. Totuși, acest lucru este comun tuturor laptopurilor, deci nu trebuie să-ți faci griji. Există o serie de lucruri care duc la încălzirea laptopului tău Huawei MateBook, majoritatea fiind legate de felul în care folosești dispozitivul. Drept urmare, urmând câteva reguli de bază, te poți asigura că laptopul tău funcționează la temperaturi mai scăzute.

Huawei MateBook deschide și utilizează Windows de pe un procesor Intel x86. Aceste „chip”-uri sunt mai predispuse la supraîncălzire decât procesoarele ARM de pe dispozitivele Android și iOS. Totuși, avantajul acestei configurații este că oferă o mai mare putere de procesare. Asta face din Huawei MateBook un laptop de birou mai mult decât capabil.

Temperatura de funcționare optimă a unui MateBook este de la 0 la 35 de grade Celsius. Procesorul are funcția de tăiere a alimentării cu energie încorporată, iar aceasta se activează când temperatura ajunge la 95 grade Celsius. Asta înseamnă că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la supraîncălzire.

MateBook are un design fără ventilator, dar compensează printr-o soluție de răcire de opt straturi. Această configurație include un disipator termic de cupru revoluționar, foi de grafit bune conductoare termice și o placă de răcire de aluminiu. În timpul unei folosiri normale, temperatura de la suprafața lui Huawei MateBook nu depășește 43 de grade Celsius, deci nu există risc de arsuri. MateBook îndeplinește normele de securitate ale Uniunii Europene (EN 60950-1).

Următoarele sfaturi pot ajuta la prevenirea supraîncălzirii:

Evită folosirea laptopului tău Huawei MateBook în timp ce se încarcă, dat fiind că acest lucru generează căldură suplimentară.

Unele procese din plan secundar pot face ca MateBook să se încălzească în timpul alimentării cu energie electrică. Închide aplicațiile neutilizate sau folosește o aplicație care „ucide” procesele din background. Unele aplicații de video online consumă resurse de CPU și rețea, ceea ce face ca Huawei MateBook să se încălzească. Poți umbla în setări și să te asiguri că aceste aplicații nu se deschid singure la pornirea laptopului.

Dacă o aplicație acaparează resursele CPU-ului, asta face ca laptopul tău Huawei MateBook să se încălzească. Folosește combinația de taste Ctrl+Alt+Del pentru a deschide Task Manager. La „rubrica” Procese, localizează aplicația și fă click pe ea pentru a o selecta. Apoi dă click pe Finalizare, pentru a o închide.

Huawei MateBook a fost supus unor riguroase probe și îndeplinește normele de securitate GB4943.1 și EN 60950-1. Totodată, are un senzor de temperatură, care garantează că procesorul funcționează pe o plajă de temperaturi sigure.

Supraîncălzirea poate fi mai notabilă vara, când temperaturile ambientale sunt mai ridicate, totodată. Următoarele sfaturi te pot ajuta să eviți supraîncălzirea:

Dacă MateBook se încălzește în modul Stand By, acest lucru se datorează programelor care lucrează în background. Închide toate aceste programe și aplicații pe care nu le folosești sau poți să dai un restart laptopului.

Dacă Huawei MateBook se încălzește când îl ții la încărcat, este absolut normal. Evită să folosești laptopul în acea perioadă și, la fel ca anterior, închide toate programele și aplicațiile pe care nu le folosești în acel moment.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite