Încă un proiect aprobat pentru Reșița! Peste un milion de euro pentru modernizarea iluminatului public

 

Proiectul „Modernizarea iluminatului public în Reșița – etapa 2021” a fost aprobat de Autoritatea Fondului de Mediu, anunță Primăria Reșița.

 

Valoarea investiției este de 5.426.102 lei și include montarea a 1.515 corpuri de iluminat LED pe 170 de străzi ale municipiului Reșița. Pe lângă acest proiect, Primăria mai are două proiecte în derulare, lucrările fiind adjudecate la valoarea totală de 15.133.925,40 lei. Conform reprezentanților municipalității, în urma finalizării acestor proiecte, Reșița va beneficia de următoarele avantaje:

 

  • extinderea rețelei de iluminat cu 11 km în parcurile: Tricolorului, Copilului, Copiilor, Doman, Poiana Golului, precum și pe 24 de străzi ale Reșiței, înlocuirea a 3161 corpuri de iluminat cu LED, realizarea a 4 treceri pietonale inteligente (str. Făgărașului, str. P. Maior și str. Independenței);
  • iluminatul public în Parcul Copiilor va fi asigurat prin intermediul unui sistem cu dale fotovoltaice, care convertesc energia solară în energie electrică, Reșița fiind primul oraș din țară care va implementa un astfel de sistem. Plăcile fotovoltaice vor fi încastrate la nivelul pavimentului, în zona centrală a parcului, fiind legate la acumulatori prin sistemul de comandă.
  • 570 de noi corpuri de iluminat ce urmează să fie instalate în cartierele aparținătoare Moniom, Câlnic, Driglovăț, Cuptoare, Secu și Țerova.

 

Pentru cel de-al patrulea proiect, depus spre finanțare, așteptăm răspunsul Autorității Fondului de Mediu. Acesta are o valoare de 5.892.051 lei și include extinderea rețelei de iluminat cu 13 km pe 33 de străzi ale municipiului”, transmit oficialii Primăriei Reșița. În total, cele patru proiecte au o valoare de 26.451.418 lei și includ montarea pe stâlpii existenți a 4.676 de noi corpuri de iluminat și extinderea rețelei de iluminat pe 24 de km, precum și implementarea de noi tehnologii ce vor aduce reduceri consistente ale cheltuielilor suportate pentru iluminatul stradal.

 

Explicație foto: Strada Castanilor – una din primele străzii din Reșița unde s-a finalizat înlocuirea vechilor corpuri de iluminat.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite