Incendiu pe Calea Timișoarei din Reșița. UPDATE: Daune de peste 300.000 de lei

 

Un incendiu de amploare a izbucnit cu puțin timp în urmă pe Calea Timișoarei din Reșița, în zona în care mai multe firme dețin depozite de materiale de construcții. Detașamentul de Pompieri Reșița a trimis echipaje spre locul incidentului.

 

Vom reveni cu detalii.

 

UPDATE 1, ora 18.20

 

Incendiul ar fi izbucnit la un depozit al firmei Gradimex. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Semenic, Adrian Manofu, la fața locului „intervine de urgență Detașamentul de Pompieri Reșița cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime și o autospecială de primă intervenție și comandă”.

 

 

UPDATE 2, ora 19.40

 

Pompierii acționează în continuare pentru lichidarea incendiului, dar nu mai există pericol de extindere a acestuia și nu s-au înregistrat victime, precizează reprezentanții ISU Semenic. În sprijinul pompierilor militari au intervenit un echipaj cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului privat al SC TMK Reșița și două ambulanțe SAJ.

 

„Au ars mai mulți paleți cu marfă și ambalaje, precum și un atelier auto, diferite alte materiale aflate la în imediata apropiere, pe o suprafață de aproximativ 500 mp, fiind salvate de la incendiu depozitul central și o hală a societății, în suprafață totală de aproximativ 1000 mp. Cauza probabilă a incendiului urmează a fi stabilită ulterior, în urma cercetărilor cauzelor incendiului”, informează Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

 

 

UPDATE 3, ora 20.30

 

Pompierii militari au salvat și un câine ce rămăsese blocat într-un colț al depozitului.

 

 

UPDATE 4, 15 martie, ora 14.20

 

În cursul zilei de astăzi, specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic au stabilit cauzele incendiului, precum și valoarea pagubelor și a bunurilor salvate.

 

Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la instalația electrică, produs din cauza unui cablu electric defect și neizolat. Au fost distruse de foc bunuri în valoare de aproximativ 345.000 de lei – paleți din lemn, navete și butoaie cu bere, un container metalic, piese auto – și au fost salvate bunuri în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

 

 

Sursă foto: ISU Semenic

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available