Incendiu provocat de o țigară nestinsă. O femeie a fost transferată la București cu arsuri pe 95% din suprafața corpului

 

Pompierii au intervenit, în această dimineață, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire dezafectată din incinta Liceului Teoretic „Traian Doda” din Caransebeș. Două persoane au suferit arsuri și au fost transportate la spitalul din Caransebeș de unde, ulterior, una dintre acestea, aflată în stare gravă, a fost transferată cu un elicopter SMURD la București.

 

Incendiul a fost anunțat în jurul 03.54, la fața locului intervenind de urgență Detașamentul de Pompieri Caransebeș cu două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și cu un echipaj de prim ajutor și o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Caraș-Severin. Pompierii au reușit să stingă focul care cuprinsese casa scării, la intrarea într-un imobil dezafectat din incinta Liceului Teoretic „Traian Doda”, unde erau depozitate mai multe deșeuri textile. În incendiu au ars două uși de lemn, un pat și saltele.

 

Din nefericire, în interior se afla o femeie care își găsise adăpost în imobilul dezafectat. Aceasta a suferit arsuri grave. De asemenea, un tânăr care a încercat să o salveze a fost rănit. „În urma incendiului, două persoane fără adăpost au suferit arsuri. Este vorba despre o femeie de aproximativ 45 de ani care se afla în interior și care a suferit arsuri de gradele II, III și IV pe 95% din suprafața corpului și despre un bărbat de aproximativ 21 de ani care a ajutat-o să iasă din imobil. Acesta a suferit arsuri de gradul I la nivelul membrelor inferioare. Ambele victime au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe Caransebeș, iar în cursul acestei dimineți, femeia a fost preluată de un elicopter SMURD și transferată la Spitalul de arși din București”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”, Adrian Manofu.

 

Potrivit primelor concluzii ale pompierilor, incendiul ar fi pornit de la o țigară nestinsă.

 

Sursa foto: ISU Semenic

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite