Încep înscrierile în clasa zero. Aproape 600 de boboci sunt așteptați în școlile din Reșița

Începând de miercuri, 4 martie, părinţii își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. La nivelul municipiului Reșița sunt constituite 23 de clase. Până pe 19 martie, părinții au la dispoziție un număr telverde la care pot obţine gratuit informaţii referitoare la înscrierea copiilor în învăţământul primar.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare se derulează în perioada 4-23 martie, interval în care părinții trebuie să completeze cererea-tip la școala la care solicită înscrierea. Afișarea în școli și pe site-ul ISJ a copiilor înscriși, a numărului de locuri neocupate și a listei copiilor neînscriși după prima etapă se va face pe 1 aprilie. Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie sunt înmatriculaţi acolo. Pe locurile libere pot fi înscriși și înmatriculaţi cei care provin din alte circumscripţii, inclusiv din alte localităţi.

În municipiul Reșița sunt disponibile aproximativ 560 de locuri la clasa pregătitoare. Dintre acestea, 17 locuri sunt la cele două centre școlare de educație inluzivă din oraș, iar 75 de locuri sunt la forma de învățământ „Step by Step”. Unitățile de învățământ care vor avea clase „Step by Step” sunt Colegiul Național „Traian Lalescu”, două clase, și Colegiul Național „Mircea Eliade”, o clasă. Din cauza numărului mic de elevi, școlile din Țerova, Moniom, Secu și Dealu Mare vor avea clase pregătitoare în regim simultan. La aceste patru unități de învățământ sunt arondați mai puțin de 20 de copii care trebuie înscriși în clasa pregătitoare.

La nivelul tututor unităților de învățământ din județului Caraș-Severin sunt 115 clase pregătitoare iar numărul copiilor care trebuie înscriși este de 2.175.

Înscrierea în clasa pregătitoare este obligatorie pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până pe 31 august 2020 inclusiv. Copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv pot fi înscriși numai după ce trec printr-o evaluare a dezvoltării psihosomatice care să ateste faptul că sunt pregătiți emoțional și cognitiv pentru școală.

Numărul telverde la care părinţii şi alte persoane interesate pot obţine, gratuit, informaţii referitoare la înscrierea copiilor în învăţământul primar este: 0.800.816.255. Acesta poate fi accesat de luni până joi în interval orar: 8.00 – 18.00 și vineri, în intervalul orar: 8.00 – 17.00.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite