Suntem prezenți și pe

Actualitate

Încep lucrările de modernizare la Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița

Publicat cu

în

Valoarea proiectului pentru reabilitarea „Colegiul Național Traian Lalescu” este de aproximativ 2 milioane de euro. Banii provin din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional.

La momentul semnării contractului între Primăria Reșița și ADR Vest, în luna martie 2018, acesta reprezenta primul proiect aprobat și finanțat pe Axa 3.1.B din Regiunea Vest.

Caietul de sarcini prevede reabilitarea celor două clădiri și a sălii de sport din cadrul „Colegiului Național Traian Lalescu”. Principalale intervenții includ reabilitarea energetică a fațadelor, montarea de panouri solare și tâmplărie PVC, conform normelor ISU în vigoare.  De asemenea, vor fi renovate sălile de curs și dotate cu sisteme de climatizare. Noutatea o reprezintă instalarea unor sisteme inteligente pentru detectarea și prevenirea incendiilor prin sisteme de supraveghere video.

Lucrările vor începe luni, 11 februarie și se vor desfășura pe parcursul a 12 luni. Începând cu această dată elevii și cadrele didactice își vor desfășura activitatea la „Colegiul Tehnic Reșița” și în aripa nouă a clădirii „Colegiului Național Traian Lalescu”.

În tot acest timp, Primăria Reșița va începe reabilitarea a două etaje din clădirea fostului internat „Eftimie Murgu”, din incinta campusului universitar. După finalizarea lucrărilor, „Colegiului Traian Lalescu” va folosii spațiile renovate pentru desfășurarea cursurilor. Investiția pentru această lucrare va fi suportată de către palatul administrativ și este de aproximativ 300.000 de lei. Suma va fi compensată însă prin valoarea chiriei pe care primăria ar fi fost nevoită să o plătească pentru ocuparea acestor spații.

Facebook Comments
Continuați

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrațieo oră în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație3 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social9 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate12 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație16 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite