Încep lucrările de modernizare la Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița

Valoarea proiectului pentru reabilitarea „Colegiul Național Traian Lalescu” este de aproximativ 2 milioane de euro. Banii provin din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional.

La momentul semnării contractului între Primăria Reșița și ADR Vest, în luna martie 2018, acesta reprezenta primul proiect aprobat și finanțat pe Axa 3.1.B din Regiunea Vest.

Caietul de sarcini prevede reabilitarea celor două clădiri și a sălii de sport din cadrul „Colegiului Național Traian Lalescu”. Principalale intervenții includ reabilitarea energetică a fațadelor, montarea de panouri solare și tâmplărie PVC, conform normelor ISU în vigoare.  De asemenea, vor fi renovate sălile de curs și dotate cu sisteme de climatizare. Noutatea o reprezintă instalarea unor sisteme inteligente pentru detectarea și prevenirea incendiilor prin sisteme de supraveghere video.

Lucrările vor începe luni, 11 februarie și se vor desfășura pe parcursul a 12 luni. Începând cu această dată elevii și cadrele didactice își vor desfășura activitatea la „Colegiul Tehnic Reșița” și în aripa nouă a clădirii „Colegiului Național Traian Lalescu”.

În tot acest timp, Primăria Reșița va începe reabilitarea a două etaje din clădirea fostului internat „Eftimie Murgu”, din incinta campusului universitar. După finalizarea lucrărilor, „Colegiului Traian Lalescu” va folosii spațiile renovate pentru desfășurarea cursurilor. Investiția pentru această lucrare va fi suportată de către palatul administrativ și este de aproximativ 300.000 de lei. Suma va fi compensată însă prin valoarea chiriei pe care primăria ar fi fost nevoită să o plătească pentru ocuparea acestor spații.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite