Suntem prezenți și pe

Știri

Popularii europeni, susținători ai României

Publicat cu

pe

România va primi cu 8% mai multe fonduri europene în perioada 2020-2027 decât în actualul exercițiu de programare, conform proiecției bugetare. Asta înseamnă că România va trebui să aibă capacitatea administrativă de a atrage 25 de miliarde de euro, bani gratis, pentru dezvoltarea infrastructurii de toate tipurile și pentru proiecte sociale de impact.

Această proiecție bugetară este sprijinită de Partidul Popular European (PPE), cel mai mare grup din Parlamentul European, din care face parte și PNL.

PPE a demonstrat  de-a lungul anilor că este un puternic susținător al României, în special în momentele de derapaj grav democratic al PSD. Totodată, PPE s-a consacrat ca promotor al reducerii decalajelor de dezvoltare dintre vestul și estul Europei.

Manfred Weber, actualul lider al deputaților populari europeni și candidatul PPE pentru conducerea Comisiei Europene, a declarat la momentul anunțării candidaturii sale că miza alegerilor europarlamentare din acest an este „însăși supraviețuirea Uniunii Europene”, în condițiile în care aceasta este amenințată atât din exterior, cât și din interior. Weber își propune „să construiască punți cu cetățenii europeni și să depășească clișeele unei Europe de Vest împotriva Estului sau a unei Europe a bogaților și una a săracilor”.

Popularii Europeni își propun să rămână cel mai puternic partid din Parlamentul European și după alegerile din luna mai.

Proiecte dezvoltate în România cu fonduri europene

 • SUCEAVA: Construcția șoselei de centură – 44 de milioane de euro
 • PRAHOVA: Restaurare și consolidare monumente istorice și culturale, Crucea Caraiman – 16 milioane de lei
 • BUCUREȘTI: Extinderea Magistralei 5 de metrou – 471 milioane de lei, achiziționarea de noi rame și înlocuirea de instalații și șine – 407 milioane de lei
 • SIBIU: Consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență – 5,1 milioane de lei
 • BIHOR: Extinderea și modernizarea aeroportului din Oradea – 64,6 milioane de lei
 • IAȘI: Renovarea și modernizarea spitalului de copii Sf. Maria – 88 milioane de lei
 • ILFOV: Laserul de la Măgurele, cel mai avansat centru de cercetare din lume – 356 milioane de lei
 • VÂLCEA: Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă – 55,8 milioane de lei
 • ALBA: Restaurarea cetății Alba Iulia – 41,3 milioane de lei
 • CONSTANȚA: Centura ocolitoare – 458 milioane de lei
 • CLUJ: Trei proiecte de modernizare a unor drumuri județene de importanță regională – 309,5 milioane de lei

(Sursa: www.what-europe-does-for-me.eu)

Advertorial

Reclamă

ANUNȚ PUBLIC

Serviciul de alimentare cu apă și de canalizare al comunei Dalboșeț, cu sediul în comuna Dalboșeț, str. Principală, nr. 270, jud. Caraș-Severin, CIF: 41198151, Tel: 0255 243 403, email: primariadalboset@yahoo.com, organizează la sediul său, concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a unor posturi vacante, pentru funcțiile contractuale de: contabil – funcție de execuție / 2 posturi de muncitor necalificat – funcție de execuție. Concursul va avea loc în data de 28.10.2019 la ora 09:00 la sediul Primăriei Dalboșeț, nr.130

Reclamă

Cele mai citite

Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate. By INC