Cine este noul inspector școlar general din Caraș-Severin?!

La Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin se recită versurile maestrului Victor Socaciu, ”Vin ai noștri, pleacă ai noștri; Noi rămânem tot ca….”

Marius Cornici, directorul Colegiului Economic al Banatului Montan, a fost promovat de curând în funcția de inspector școlar general, înlocuindu-și chiar mentorul, pe fosta și actuala directoare Lenuța Ciurel. Ambii sunt membri PSD și aprigi susținători ai partidului de guvernământ.

În urmă cu câțiva ani nimeni nu auzise de numele acestui profesor, ieșind în evidență abia când presa a publicat stenograma discuțiilor grupului de campanie PSD Caraș-Severin la alegerile locale din 2016. Violența în limbaj și atitudine l-a făcut remarcat imediat. A urmat concursul de director, pe care l-a picat cu o notă rușinoasă, dar, protejat de Lenuța Ciurel, a rămas director după ce aceasta s-a transferat la ISJ Caraș-Severin.

Ca orice dascăl rânzos, cu ”ai lui la putere”, Marius Cornici a dat în judecată Inspectoratul Școlar pentru situația creată prin contestarea notei de la concursul de directori. Așa că, acum, putem spune că însuși inspectorul școlar general se judecă fix cu instituția care l-a angajat și pe care o conduce! Situația nu este nouă, pentru că și precedentul inspector școlar general, schimbat pentru a-i face loc lui Ioan Benga, a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean. Numai că, spre deosebire de Cornici, Adrian Doxan nu contesta o notă ci faptul că, deși câștigase prin concurs postul de inspector școlar general, fusese schimbat pentru motive care nu aveau nicio legătură cu contractul său de management! Doar că lucrurile nu se opresc aici. Doxan ar putea câștiga procesul și, în această situație, ar trebui să-și reia funcția și mandatul, ceea ce l-ar lăsa fără scaun pe proaspătul inspector școlar general…

Marius Cornici s-a remarcat, de asemenea, prin desele și la fel de violentele opinii enunțate pe facebook. Acesta face un lobby excesiv pentru partidul al cărui membru este și care l-a susținut pentru cea mai importanta poziție din învățământul județean. În urma acestor opinii, dascălul a fost frecvent taxat chiar de foști sau actuali elevi ai Colegiului Economic al Banatului Montan, aceștia reproșându-i lipsa de coerență în exprimare dar si “câteva” greșeli gramaticale..

Nu, n-a avut elevi olimpici și nici rezultate răsunătoare, ca mulți dintre profesorii reșițeni (Ovidiu Bădescu, Cristina Ardelean sau Marian Truțulescu fiind doar câteva exemple în acest sens), dar a postat cât și când trebuie și a reușit să-și schimbe chiar propriul mentor: Lenuța Ciurel, cea care ani de zile l-a protejat și scos în față, pentru merite numai de cei doi știute.

Toate acestea vor rămâne în urmă, însă și perioada ce urmează ne va demonstra cât de clar se poate dacă această numire grea este pentru Marius Cornici o pălărie mai mare decât poate duce și va descoperi, poate, el însuși cât de gol e împăratul sau va scoate la iveală dascălul și dăruirea pe care mulți așteaptă să o vadă de ani buni la acest personaj.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available