Lucrările la Școala Pittner vor fi executate de o asociere de două companii, din Târgu Neamț și Brașov, cu experiență în restaurarea clădirilor monument istoric, și trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor.
Primăria Reșița a anunțat, astăzi, că a fost stabilit câștigătorul procedurii de achiziție pentru lucrările de Restaurare și revitalizare a patrimoniului cultural – centru expozițional și de evenimente Școala Pittner – un proiect finanțat prin Programul RO-CULTURA ce vizează salvarea de la degradarea totală a imobilului de pe strada Furnalelor nr. 13. Construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, acesta a aparținut familiei dascălului August Pittner și a funcționat, o perioadă, ca școală siderurgică și, ulterior, ca școală primară. După naționalizarea din 1948, clădirea a intrat în proprietatea statului comunist și a fost utilizată cu destinația de locuințe sociale. În anii 90, clădirea a fost abandonată și a ajuns, în prezent, paragină.
„Școala Pittner, clădire de patrimoniu ce face parte din istoria orașului nostru, își recapătă strălucirea. Încep lucrările de restaurare. Contractul a fost încheiat cu S.C. EURO BUSINESS CONCEPT SRL în calitate de reprezentant al Asocierii EURO BUSINESS CONCEPT SRL (lider de asociere) și TOP LINE CONSTRUCT SRL (asociat), companii cu experiență în restaurarea clădirilor monument istoric”, informează Primăria Reșița. Cele două companii sunt din Târgu Neamț, respectiv din Brașov. Acestea au la dispoziție 12 luni pentru a executa lucrările.
Valoarea contractului este de 4.789.623,94 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată în cadrul Programul RO-CULTURA, implementat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin granturile Spaţiului Economic European – format din statele Uniunii Europene și trei dintre statele membre ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb: Norvegia, Liechtenstein și Islanda. Proiectul este derulat de Primăria Reșița în parteneriat cu Asociația Euroland Banat (România) și The Art Group RÖSK (Islanda).